Kategoriler
Pastane Tarifleri

lor kurabiyesi

lor kurabiyesi
Lor Kurabiyesi, Peynirli Yumuşak Kurabiye Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
300 gr. Tuzsuz Lor Peyniri
150 gr. Tuzsuz Tereyağı
1 Adet Yumurta
3 Su Bardağı Un (böreklik)
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Lor kurabiyesi malzemelerini (un ve karbonat haricinde) kesici bıçak takılmış mutfak robotunda yüksek hızda çalıştırarak karıştırırsanız, kurabiyenizde çatlama ve şekil bozukluğu sorunu yaşamazsınız. Yoğurduğunuz hamurdan istediğiniz irilikte parçalar koparıp elinizi kullanarak kurabiye şekli verebilirsiniz. Ya da, çeşitli şekillerde kurabiye kesicisi kullanarak tarifimdeki gibi kurabiyeleri şekillendirebilirsiniz. Tepsiye dizdiğiniz kurabiylerin üzerine yumurta sarısı sürerseniz, kurabiyenize fazladan tat katmış olursunuz.

Ön Hazırlık:
Fırın tepsisi tabanına yanmaz kağıt yayılacak. Bir kap içine 3 su bardağı un, 1 çay kaşığı tepelice doldurulmuş karbonat konulacak ve karıştırılacak. Tereyağı eritilecek ve hamur karışımına ılık ilave edilecek.

Lor Kurabiyesi Tepsiye Dizilmişklasik lor kurabiyesi

Lor Kurabiyesi Fırından Çıkmışlor kurabiyesi 1

Maharetini Göster:
Mutfak robotuna 300 gr. lor, 1 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 150 gr. eritilmiş ılık tereyağı, 1 çay kaşığı tuz konulacak ve yüksek hızda karıştırılacak. Peşinden karışım yoğurma kabına alınacak ve karbonat karıştırılmış un ilave edilerek yoğurulacak. Hamur buzdolabında 30 dakika dinlendirilecek. Süre bitiminde dolaptan alınacak ve iki beze yapılacak. Bezeler merdane yardımıyle un kullanılmadan 5-6 mm. kalınlıkta açılacak ve kurabiye kesicisiyle kesilecek. Kesilmiş kurabiyeler kağıt yayılmış fırın tepsisine aralıklı dizilecek. Üzerine yumurta sarısı sürülecek ve istenirse çatalla şekil verilecek. Ardından, önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek ve 15 dakika bitiminde fırından alınacak, soğumaya bırakılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com