Kategoriler
Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

zeytinyağlı yeşil domates yemeği

zeytinyağlı yeşil domates yemeği
Zeytinyağlı Yeşil Domates Yemeği Tarifi
Malzemeleri:
600 gr. Olgunlaşmamış Yeşil Domates
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Salça (domates veya biber salçası)
1 Adet Orta Boy Olgun Domates
1 Yemek Kaşığı Pirinç
2 Diş sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Kaynar Su
Kıyılmış Maydanoz

Ön Söz:
Zeytinyağlı yeşil domates yemeği yapımında malzemeleri kavurmadım, çiğden kullandım. Olgunlaşmamış domatesle yemek yaparken, yemeğin aşırı ekşilikte olmaması gerekir. Bu yüzden yeşil domatesleri doğramazdan önce, domatesler ikiye bölünür. Ardından musluk altına tutularak çekirdekleri ve çekirdekleri tutan jel görünümdeki kısmı parmaklarla çıkarılır. Bu işlemi yapmadan yeşil domatesle yemek yaparsanız, yemeğiniz fazlasıyle ekşi olur. Yemeğinizde taze biber çeşitleri, bulgur, domates salçası, biber salçası kullanabileceğiniz gibi; bu malzemeleri hiçte kullanmayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Yeşil domatesler yıkanacak ve sap kısmından uzunlamasına ikiye bölünecek. Bölünmüş parçalar musluk suyu altına tutulacak ve çekirdek yuvaları yıkanacak. Ardından orta irilikte kuşbaşı doğranacak. Olgunlaşmış kırmızı domates, soğan ve sarımsak yemeklik doğranacak. Pirinç yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

Yeşil Domatesyeşil domates

Yeşil Domates Yemeği Hazırlığıyeşil domates yemeği

Yemek Servise Hazıryeşil domates gök aş

Maharetini Göster:
Tencere içine zeytinyağı, salça ve kaynar su hariç; diğer malzemelerin tamamı konulacak ve bir güzel el ile karıştırılıp, düzeltilecek. Üzerine 1 çay bardağı kaynar su ile inceltilmiş salça, altı kaşık dolusu zeytinyağı ilave edilecek ve tencere kapağı kapatılacak. Tencere ocak üzerine alınacak ve yüksek ısıda ısıtılacak. Tencereden cızırtı sesleri duyulunca, ocak en düşük ısı konumuna ayarlanacak. Peşinden saate bakılıp not edilecek. Tam 50 dakika bitiminde zeytinyağlı yeşil domates yemeğiniz servise hazır. Şimdi üzerine maydanoz serpebilirsiniz.. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com