Kategoriler
Kızartma Tarifleri Meze Tarifleri

domates soslu kabak kızartması

domates soslu kabak kızartması
Domates Soslu Kabak Kızartması Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
3 Adet Kabak
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Un
2 Diş Sarımsak
1 Kase Yoğurt
Kızartma Yağı
Tuz

Domates Sosu Malzemesi:
3 Adet Domates
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Türk Kahve Fincanı Su
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Çıtır çıtır, en güzel sakız kabağı kızartması tarifimde sözünü ettiğim gibi yapılır. Yapılması gereken, kabakları dilimledikten sonra soğuk süt içerisinde yarım saat süre ile dinlendirmektir. Ardından un’a bulanarak kızgın yağ içerisinde kızartmaktır. Servisi damak zevkinize kalmış; ister sade, ister sarımsaklı yoğurtla veya domates sosuyla, ya da her ikisiyle birlikte yapabilirsiniz.

Sözü uzatmaya gerek yok, tarifimi deneyin ve nasıl bir lezzete sahip olduğunu keşfedin.

Ön Hazırlık:
Kabaklar yıkanacak ve sebze soyma aletinin çentikli kısmı ile kazınacak. Ardından, 2-3 mm. kalınlıkta halka olarak dilimlenecek ve üzerine 1 çay kaşığı tuz ekilecek, karıştırılacak. Üzerini kapatacak miktarda soğuk süt ilave edilecek ve 30 dakika süre ile dinlendirilecek. Domatesler rendelenecek ve sarımsaklı yoğurt hazır edilecek.

domates sosu

Domates Sosu’nun Hazırlanması:
Tava içerisine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile domates salçası, rendelenmiş domates ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından bir fincan kaynar su, karabiber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Sos’un tuz’u karar hale getirilecek. Malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Tava açık olarak, domates suyunu çekinceye kadar pişirilecek.

kabak doğranmış süt içinde terbiye ediliyorkabak terbiyesi

kabak dilimleri kızarıyorkabak kzartma

kabak dilimleri servise hazır

kabak kızartması

Maharetini Göster:
Tava içerisine yeterli miktarda kızartma yağı konulacak ve ısıtılacak. Ardından, süt içerisinde beklemiş kabak dilimleri tek tek una buladıktan sonra, önlü arkalı kızartılacak. Kızarmış kabak dilimleri resimde göründüğü gibi; sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile servis edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com