Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

zeytinyağlı patlıcan yemeği

zeytinyağlı patlıcan yemeği
Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi, Nasıl Pişer
Malzemeleri:
1 Kg. Alacalı Patlıcan
2 Adet Soğan
2 Adet İri Domates
5 Diş Sarımsak
3 Adet Sivri Biber
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Zeytinyağlı patlıcan yemeği her çeşit patlıcanla yapılabilir. Yemek yapımında alacalı patlıcan kullanılırsa, zeytinyağlı patlıcan yemeği daha da lezzetli olur. Birde, sebzeleri hazırlarken taze alacalı patlıcanın kabuğunu soymaya gerek yoktur. Zeytinyağlı alacalı patlıcan yemeği pişirilirken su kullanılmadı. Sebzeler kendi suyu ile en kısık ateşte bir saatte pişti.

Ön Hazırlık:
Patlıcan yıkanacak ve iri dilimlenecek. Ardından 1 Yemek kaşığı tuzlu su içinde 30 dakika bekletilecek. Domates rendelenecek, soğan soyulacak ve iri dilimlenecek. Sivri biber irice kuşbaşı doğranacak. Sarımsak soyulacak, yemekte bütün olarak kullanılacak.

Sebzelerin Harmanlanması:
Bir kap içine patlıcan, soğan, sarımsak, sivri biber, rendelenmiş domates, karabiber, pul biber, kimyon, tuz konulacak ve karıştırılacak.

zeytinyağlı patlıcan yemeği 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve üzerine sebzeler ilave edilecek. Ardından tencerenin kapağı kapatılacak ve ocak üzerine alınacak. Ocak ısısı yemek pişirme süresi bitimine kadar, en düşük ısı konumunda olacak ve ısı ayarı değiştirilmeyecek. Saat’a bakılacak ve bir yere not edilecek. Tam 60 dakika bitiminde zeytinyağlı patlıcan yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com