Kategoriler
Kebap ve Izgara Tarifleri Tavuk Yemekleri

evde tavuk döner

evde tavuk döner
Evde Tavuk Döner Kebap Yapımı Tarifi, Terbiyesi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Paket Tavuk Göğsü veya Tavuk Budu
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
5 Yemek Kaşığı Süt
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tatlı Biber Salçası
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Evde tavuk döner kebap yapılabilir ve hatta tavuk eti iyi terbiye edilirse gerçeğini aratmaz. Yapmanız gereken, üzerinde derisi bulunan tavuk göğsünü veya budunu tedarik etmek. Maalesef, marketlerde paket olarak satılan tavuk etleri üzerinde derisi bulunmuyor. Tavuk dönerinizi üzeri derili tavuk etleriyle yaparsanız, döneriniz daha lezzetli olur. Birde dondurdurduğunuz etleri doğrarken kalın doğramanız gerekir. Etleri kağıt inceliğinde yaprak yaprak doğrarsanız, eti pişirirken çabuk kurutursunuz. Kurumuş döneri seviyorsanız takır takır, öyle doğrayın sorun yok.

Ön Hazırlık:
Tavuk eti resimde terbiye edilirken göründüğü gibi, büyük parçalara bölünecek. Soğan soyulacak ve rendenin püre yapma gözünde rendelenecek. Püre süzülecek, çıkan soğan suyu kullanılacak ve posası atılacak.

Tavuk Etinin Terbiye Edilmesi:
Tencere içine zeytinyağı, soğan suyu, domates salçası, biber salçası, süt, karabiber, pul biber, tuz konulacak ve karıştırılacak. Tavuk eti parçaları sos ile bir güzel karıştırılacak ve tencerenin kapağı kapatılacak. Tencere 24 saat süre ile buzdolabında dinlendirilecek. Süre bitiminde terbiye edilimiş tavuk eti parçaları, ayrı ayrı streçe sarılacak ve derin dondurucuda dondurulacak.

Dondurulmuş Tavuk Etinin Hazırlanması:
Derin dondurucudan çıkarılan tavuk eti, çözdürülmek için buzdolabına alınacak ve (doğranacak sertliğe gelinceye kadar) dolapta bekletilecek. Ardından tavuk eti üzerindeki streç film çıkarılacak ve 5-6 mm. kalınlıkta  yaprak yaprak doğranacak.

Maharetini Göster:
Teflon tava içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine yaprak yaprak doğranmış tavuk etleri dizilecek ve her iki yüzeyi alt üst edilerek pişirilecek. Etler kızartıldıktan sonra, tavuk dönerinizi pilav üstü veya tavuk döner kebap olarak hazırlayıp servis edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com