Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

zeytinyağlı kış türlüsü

zeytinyağlı kış türlüsü 1
Zeytinyağlı Kış Türlüsü Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Adet Orta Boy Kök Kereviz
2 Adet Pırasa
2 Adet Yer Elması
1 Adet İri Patates
2 Adet Orta Boy Havuç
6 yemek Kaşığı Zeytinyağı
3 Adet Orta Boy Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1/2 Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Dal Maydanoz
2 Su Bardağı Soğuk Su

Ön Söz:
Çiğden zeytinyağlı kış türlüsü yapımı kolay ve bir o kadar da lezzetli yemektir. Kış türlüsü, kış mevsiminde yetişen sebzelerden yapılır. Tatları ve pişme süreleri birbirine uyumlu kış sebzeleri bir araya getirilir, pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğumuş yemek üzerine, isteğe göre; kuru nane, maydanoz veya dereotu serpilerek servis edilir. Biz öyle yaptık, siz de yapın.

Ön Hazırlık:
Kereviz, yer elması, patates yıkanacak, soyulacak ve kuşbaşı doğranacak. Pırasa 1.5-2 cm. kalınlıkta doğranacak. Havuç soyulacak, 3-4mm. kalınlıkta halka doğranacak. Soğan, sarımsak soyulacak ve bütün bırakılacak. Maydanoz ince şekilde doğranacak.

Yemeğin Sosu:
Kase içine un, toz şeker, yarım limon suyu, tuz konulacak ve 2 su bardağı soğuk su ile çırpılacak. Hazırlanan sos, yemeğe su verilirken kullanılacak.

zeytinyağlı kış türlüsü

Maharetini Göster:
Tencere’ye kereviz, yer elması, patates, havuç, soğan ve sarımsak dişleri uygun şekilde dizilecek. Üzerine yemeğin sosu ilave edilecek ve zeytinyağı gezdirilecek. Ardından ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 30 dakika bitiminde zeytinyağlı kış türlüsü servise hazır. Şimdi yemeğinize kuru nane ve maydanoz serpebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com