Kategoriler
Pastane Tarifleri

tulip nedir nasıl yapılır

tulip nedir nasıl yapılır
Tulip Nedir Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Adet Yumurta Akı (35 gr.)
35 gr. Un
35 gr. Pudra Şekeri
35 gr. Tereyağı

Ön Söz:
Tulip lale anlamına gelen, verilen malzemelerle yapılan, çeşitli tatlı ve meyvelerin sunumunda kullanılan, yenilebilen bir mutfak aksesuarıdır. Herhangi bir kase, bardak kalıp olarak kullanılır ve hazırlanan krep hamuru fırında pişirilerek, kullanılan kalıbın şekili alınır.

Tulip malzemelerini kullanarak hayal gücünüzün yol göstericiliğinde, sonsuz şekil ve sayı da bu objeyi yapabilirsiniz. Tulip tek porsiyon tatlı, dondurma, meyve, puding ve benzerlerinin sunumu için şık bir araçtır.

Karışımın Hazırlanması:
Karıştırma kabı içine 1 adet yumurta akı konulacak ve mikser veya çırpma teli ile çırpılacak. Üzerine un, pudra şekeri ve tereyağı ilave edilecek, tekrar çırpılacak.

Yumurta akı çırpılmıştulip yumurta akı

Un, pudra şekeri ve tereyağı ilave edilmiştulip pudra şekeri

Karışım çırpılmış kullanıma hazırtulip karışımı

Karışım yağlanmış tepsi içerisine yayılmıştulip tepside

Tulip fırında pişiyortulip fırında

Tulip kase üzerine yayılmış şekil alıyortulip kasede

Tulip kullanıma hazırtulip kullanımı

Maharetini Göster:
Fırın tepsisi yağlanacak, kullanılacak kalıbı örtecek miktar da karışımdan alınacak, 2 – 3 mm. kalınlıkta tepsi içine yayılacak. Tepsi, önceden 200°C Isıtılmış fırının orta rafına sürülecek. 3 ila 4 dakika içerisinde tulip hafif kabarıp kenarları kızarmaya başladığında, fırından spatula ile alınacak ve kasenin üzerine bırakılacak. Bu işlemi yaparken el ile şekil verilecek. Sonrası malum.

Son Söz:
Grup resimde görülen tuliplar verilen malzemelerle yapıldı. Fazla miktarda tulip yapmak isterseniz, yumurta akı miktarını çoğaltabilirsiniz. Kaç adet ak kullanacaksanız terazi de akları ölçün ve diğer malzemeleri akların ağırlığı kadar kullanın. Kullandığım yumurta akı 35 gr. geldiği için, diğer malzeme ölçülerini 35 gr. olarak kullandım.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com