Kategoriler
Sebze Yemekleri

zeytinyağlı havuçlu ıspanak yemeği

zeytinyağlı havuçlu ıspanak
Zeytinyağlı Havuçlu Ispanak Yemeği, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kilo Kuzu Ispanak
1 Çay Bardağı Zeytinyağı (100 gr.)
1 Adet Kuru Soğan (150 gr.)
1 Yemek Kaşığı Silme Domates Salçası
1 Adet Havuç (150 gr.)
2 Yemek Kaşığı Pirinç (40 gr.)
1 Çay Bardağı Kaynar Su (100 ml.)
1.5 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Zeytinyağlı havuçlu ıspanak yemeği yaparsanız, pişmanlık duymazsınız. Önünüze gelen her zeytinyağlı havuçlu ıspanak yemeği tarifiylede bu yemek yapılmaz. Yapılsada olması gereken tat ve lezzete ulaşamazsınız. Yemek yapımında en önemli etken, yemekte kullanılan malzemelerin birbirlerine göre oranını tutturmak, doğru ateş ayarı kullanarak, gerekli sürede pişirmektir. Bu da bizim işimiz. Zeytinyağlı havuçlu ıspanak yemeğimi denerseniz, yanılmazsınız. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Ispanak ayıklanacak, kökleri kesilecek ve berrak suyu çıkıncaya kadar yıkanacak ve süzülecek. Ardından kuşbaşı doğranacak. Havuç rendenin iri gözünde rendelenecek. Soğan yemeklik doğranacak. Pirinç yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

havuçlu pirinçli ıspanak

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, rendelenmiş havuç, domates salçası ilave edilecek ve orta ateşte kavurulacak. Ardından 1 çay bardağı kaynar su, ıspanak, pirinç, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Ispanak pörsüyüp, tencere kaynamaya başladığında; ocak ısısı en düşük ısı konumuna ayarlanacak ve tencere kapağı kapatılacak. Saate bakılacak not edilecek. 20 dakika bitiminde havuçlu ıspanak yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com