Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

zargana tava

zargana tava
Zargana Tava Tarifi, Nasıl Pişirilir? Zargana, una veye mısır ununa bulanarak kızgın yağ içinde alt üst edilerek kızartılır.
Malzemeleri:
3 Adet Temizlenmiş Zargana Parçası
5 Yemek Kaşığı Kızartma Yağı
2 Yemek Kaşığı Un veya Mısır Unu
1 Çay Kaşığı Tepeleme Tuz

Ön Söz:
Zargana balığı balıkçılarda küçük boy veya iri boy olarak satılır. Genellikle balıkçı tezgahlarında küçük boylarına rastlarız. Bazen nadirende olsa, zargananın iri boylu olanlarına rastlamamız mümkün. Tarifte kullandığımız zargana, bir kiloya yakın irice balıktı. Bu sebeple balığı temizledikten sonra beş parçaya böldük ve üç parçasını tavada kızarttık. Küçük boy zarganalar diğer balık çeşitleri gibi tavada bütün olarak kızartılır. İri zargana parçalarının yağ içinde kolay kızartılabilmesi için, zargana parçalarını ortasından açmak gerekir. Bu işlem gayet kolay. Parçaların ortasında bulunan ana iskeletin dibine bıçağı bastırıp kılçıkları keserek, kolaylıkla parçayı açabiliriz. Bu sayede balık parçalarını kızartmak kolay olur. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Bir kap içine 5 yemek kaşığı un ya da mısır unu konulacak. Temizlenmiş zargana parçalarının her iki yüzeyine tuz serpilecek. Tuzlanmış parçaların her iki yüzeyi una bulanacak.

zargana

Maharetini göster:
Tavaya 5 yemek kaşığı kızartma yağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Yağ kızgın duruma geldiğinde, tuzlanmış ve una bulanmış zargana parçaları tava içine dizilecek. Tercihinize göre (çıtır veya az pişmiş olarak) parçalar alt üst edilerek kızartılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com