Kategoriler
Dolma Tarifleri

kabak sandal

kabak sandal 1
Kuşbaşı Etli Kabak Sandal Tarifi, Nasıl Yapılır? Yapımı kolay ve leziz denemeye değer.
Malzemeleri:
4 Adet Sakız Kabağı
300 gr. Kuşbaşı Dana Eti
1 Adet Domates (100 gr.)
1 Adet Soğan (100 gr.)
70 gr. Taze Kaşar Peyniri
50 gr. Kapya Biber
1 Diş Sarımsak
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (iç harç için)
1 Çay Kaşığı Domates Salçası (sos için)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığ Tepelice Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Su (sos için)
1 Tutam Maydanoz

Ön Söz:
Fırında kabak sandal yemeği sağlıklı beslenenler, diyet yapanlar için enfes bir tat. Evde hazırlanan seçkin yemekler, yemek yapmasını sevenler tarafından gerçekleştirilir. Bu yemeğin yapımı zor değil, sadece işlem sayısı fazla. Bu sebeple oturduğu yerden kalkmayı iş görenle; sakın ha! kabak sandal tarifine göz atmayın bu sizi aşar. Sözlerim yemek yapımının zorluğundan değil, uğraşısının fazla oluşundandır. Yemek yemekten ziyade; yemek yapmasını sevenler, bu uğraşıyı hobi haline getirenler ise, yemeği yapmaktan ve sofraya koymaktan keyif alacaktır. Tarifimizi deneyin, sağlıklı beslenin. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan, sarımsak, kapya biberi, domates, maydanoz yemeklik doğranacak. Kaşar peyniri rendelenecek. Kaynar su hazır edilecek.

Dana Etinin Haşlanması:
Düdüklü tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 300 gr. kuşbaşı dana eti konulacak ve kavrulacak. Peşinden 2 su bardağı su ilave edilecek ve klasik düdüklü tencerede 20 dakika haşlanacak. 300 gr. eti orta ateşte 20 dakika haşlarsanız elinizde 200 gr. haşlanmış et kalır. Bu kalan et ise, kabak iç harcın hazırlanması için yeterlidir.

Kabakların Hazırlanması:
Kabakların sap kısmı kesilecek ve uzunlamasına ikiye bölünecek. Ardından iki ucunda 1-1.5 cm. pay bırakılacak ve içi tatlı kaşığı yardımıyle boşaltılacak. Çıkarılan iç kısmının yarısı, kabak iç harcı hazırlanırken kullanılacak. Kabak parçalarının içi ve dışı zeytinyağı ile yağlanacak ve yağlanmış fırın tepsisine içleri alta gelecek şekilde dizilecek. Tepsi önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek. Kabak parçaları 15 dakika fırında pişirilecek ve alınacak.

İç Harcın Hazırlanması:
Tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, kapya biberi, kabak içinin yarısı, domates ilave edilecek ve malzemeler suyunu çekene kadar kavrulacak. Ardından haşlanmış et, baharatlar, maydanoz, 1 çay kaşığı tepelice tuz ilave edilecek karıştırılacak.

kabak parçaları fırına sürülmüş
kabak sandal 2
iç harç hazırlanmış
kabak sandal 3

iç harç kabaklara paylaştırılmış fırına sürülmüş
kabak sandal 4

kabak sandal servise hazır
kabak sandal 5

Maharetini Göster:
Fırın tepsisi tabanı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlanacak. Üzerine kabak parçaları dizilecek, içleri iç harç ile doldurulacak. Kase içine 1 su bardağı kaynar su, 1 çay kaşığı domates salçası, az tuz konulacak ve karıştırılacak. Hazırlanan karışım fırın tepsisi içine dökülecek. Tepsisi önceden 200°C de ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek ve 10 dakika fırında tutulduktan sonra alınacak ve kabakların üzerine rende kaşar serpiştirilecek. Peşinden tepsi fırına sürülecek ve kaşar eridikten sonra fırından alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com