Kategoriler
Sebze Yemekleri Yumurtalı Yemek Tarifleri

yumurtalı pırasa oturtması

yumurtali pirasa oturtmasi
Yumurtalı Pırasa Oturtması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
400 gr. Pırasa Yaprağı
3 Adet Yumurta
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Tepelice Tuz

Sos Malzemeleri:
20 gr. Tereyağı
1 Çay Kaşığı Pul Biber

Ön Söz:
Yumurtalı pırasa oturtması, pırasa yemekleri arasında hatrı sayılır bir yemek çeşiti. Bu yemek için bütün pırasa veya pırasa yaprakları kullanılır. Yemek yapımında, pırasa ya da pırasa yaprağını ne kadar ince doğrarsanız, pırasanın pişmesinde sorun olmaz. Ayrıca, soğanı da ne kadar çok kavurur ve şekerini açığa çıkarırsanız, yaptığınız pırasa oturtmasının tadına doyum olamaz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Pırasa yaprağı yıkanacak, süzülecek ve yarım santim kalınlığında doğranacak. Soğan soyulacak ve yemeklik doğranacak.

Tereyağlı pul biberli sosun hazırlanması:
Tavaya tereyağı konulacak orta ısıda ısıtılacak. Tereyağı köpürmeye başladığında, 1 çay kaşığı pul biber ilave edilecek ve karıştırılacak. Peşinden ocak söndürülecek.

pirasa oturtmasi

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve orta ısıda ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek ve şeffaflaşıncaya kadar kavrulacak. Peşinden doğranmış pırasa yaprağı, 1 çay kaşığı tuz ilave edilecek ve yaprakların diriliği gidinceye kadar karıştırılacak. Ardından ocak ateşi yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılacak. Ocak en düşük (kısık ateş) ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 10 dakika bitiminde; tencereye üç adet yumurta yuvası açılacak, içlerine birer adet yumurta kırılacak ve tencere kapağı kapatılacak. Yumurtaların beyazı piştiğinde ocak söndürülecek ve yumurtaların üzerine hazırlanan sos gezdirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com