Kategoriler
Çorba Tarifleri

yoğurtlu yeşil mercimekli erişte çorbası

yoğurtlu yeşil mercimekli erişte çorbası
Yoğurtlu Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır Malzemeleri:
1 Çay Bardağı Yeşil Mercimek
1 Su Bardağı Kesme Erişte
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1.5 Su Bardağı Yoğurt
1 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Un
6 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Hazırlık:
Mercimek yumuşayıncaya kadar haşlanacak, süzülecek ve çıkan kara su kullanılmayacak. 6 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

Terbiyesinin hazırlanması:
Kase içine 1 yumurta kırılacak, üzerine 1 Yemek kaşığı un ilave edilecek, çırpma teli ile çırpılacak. Üzerine 1.5 su bardağı yoğurt ilave edilecek, tekrar çırpılacak.

yoğurtlu yeşil mercimekli erişte çorbası 1

Maharetini Göster:
Tencereye 6 su bardağı kaynar su, haşlanmış mercimek konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Kaynayan su içine 1 su bardağı erişte ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı aralıklı olarak kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Tencere 15 dakika kaynatılacak. Süre bitiminde kaynamakta olan çorbanın suyundan 1 kepçe su alınacak, terbiye’ye ilave edilecek ve karıştırılacak. Terbiye çorbaya ilave edilecek ve çorba karıştırılacak. Tencere 5 dakika  tekrar kaynatılacak. Süre bitiminde çorba’nın tuzu karar hale getirilecek. Tava’ya 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edilecek ve ısıtılacak. Üzerine 1 yemek kaşığı kuru nane ilave edilecek, kavrulacak ve çorbanın üzerinde gezdirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com