Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

yoğurtlu kabak yemeği

yoğurtlu kabak yemeği
Yoğurtlu Kabak Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
800 gr. Sakız Kabağı
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Salça
1.5 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Kase Yoğurt
2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tutam Dereotu veya Maydanoz

Ön Söz:
Sakız kabağının çorbasından dolmasına, kekinden böreğine, mücverinden salatasına onlarca yemeği yapılır. Kabak yemeği pişirildiğinde hem iyi pişmeli, hemde şekli bozulmamalıdır. Bunun yolu da kabak pişirirken suyunu karar kullanmaktan geçer. Dalından koparılmış taze kabak ile yemek yaparken kabak yemeği fazla suya ihtiyaç duymaz. Pazar veya market tezgahlarında beklemiş kabaklarla yemek yaparken su oranını artırmanız gerekebilir.

Ön Hazırlık:
Kabak yıkanacak, sap kısmı kesilecek ve üzeri sebze soyacağının tırtıklı tarafı ile kazınacak.  Ardından, uzunlamasına dört parçaya bölünecek ve kuşbaşı doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak. Sarımsak ezilecek. Bir kase içinde sarımsak, yoğurt ve yeteri kadar tuz ile karıştırılacak. Dereotu kıyılacak ve pirinç yıkanacak.

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Peşinden kabak, pirinç, 1 su bardağı kaynar su, tuz, karabiber ve kimyon ilave edilecek, karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 25 dakika bitiminde yemeğiniz hazır. Şimdi üzerine dereotu ilave edebilir ve sarımsaklı yoğurtu yemeğin servisi sırasında kullanabilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com