Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Düdüklü Tencere Yemekleri Etli Yemek Tarifleri Yöresel Yemek Tarifleri

yarma aşı yemeği

yarma aşı yemeği
Yarma Aşı Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Yarma
1 Çay Bardağı Kuru Fasulye
2 Parça Dana Kaburgası (kemik)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
3 yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Yarma aşı yemeği veya yarma lepesi Yozgat ilinde yapılan, yöresel keşkek yemeğidir. Doğrusu, bu yemeğe Yozgat Keşkeği demek daha uygun olacaktır. Yarma aşı yemeğim üç porsiyondur. Bu yemek yörede kemik, etsuyu ve tereyağı ile yapılır. Yarma aşı pişirildikten sonra insanlar, yemği yufka ekmekleri üzerine alır ve sokumlayarak yer. Yozgat keşkeği enfes lezzette bir yemek, denemenizi tavsiye ederim.

Ön Hazırlık:
Yarma ve kuru fasulye ayrı kaplara konulacak; üzerlerini kapatacak miktarlarda soğuk su ilave edilecek ve bir gece boyu ıslatılacak. Soğan yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Yarmayarma

Yarma Aşıyarma aşı

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine iki parça dana kaburga konulacak ve orta ısıda hafif kavrulacak. Ardından sıra ile soğan, domates salçası ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden ıslanmış kuru fasulye, yarma, 6 su bardağı kaynar su, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Düdüklünün kapağı kapatılacak.  Buhar çıkmaya başlayınca (düdüklünün markasına göre) üstteki ağırlığı takılacak veya ventili indirilecek. Fışlamaya başladığında saate bakılacak not edilecek. Tam 40 dakika bitiminde yarma aşı servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com