Kategoriler
Sebze Yemekleri

yoğurtlu ısırgan otu yemeği

yoğurtlu ısırgan otu yemeği
Yoğurtlu Isırgan Otu Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Demet Isırgan Otu
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
4 yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Bulgur
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı kaynar Su

Ön Söz:
Adı üzerinde bir bitki, ısırgan otu ısırır. Bu yüzden ısırgan otu ile ilişkilerde eldiven kullanmak gerekir. Isırgan otu insanın cildiyle temasında kaşıntı yapıyor, dikkat etmek gerekir. Isırgan otu salatası, kavurması, çorbası, böreği, gözlemesi, bulgurlu ve pirinç katkılı yemeği gibi bir çok yemek çeşitinin yapımında kullanılır.

Ön Hazırlık:
Isırgan otu temizlenecek, yıkanacak ve uygun irilikte doğranacak. Soğan soyulacak ve yemeklik doğranacak. Sarımsaklı yoğurt ve kaynar su hazır edilecek.

yoğurtlu ısırgan otu yemeği 1

Maharetini göster:
Tencere içerisine zeytinyağı konulacak ve düşük ısıda ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan ve domates salçası ilave edilecek, kavrulacak. Ardından ısırgan otu ilave edilecek ve diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Üzerine bulgur, 1 su bardağı kaynar su, tuz ilave edilecek ve yemeğin tuzu ayarlanacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Tam 20 dakika süre bitiminde ısırgan otu yemeğiniz servise hazır. Yemeğinizi sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com