Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

pırasalı kereviz yemeği

pirasali kereviz
Zeytinyağlı Pırasalı Kereviz Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
3 Adet Orta Boy Kereviz
2 Sap Pırasa
1 Adet Havuç
1 Adet İri Kuru Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Un (20 gr.)
1.5 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tutam Maydanoz
1 Su Bardağı Portakal Suyu
2 Su Bardağı Soğuk Su

Ön Söz:
Zeytinyağlı, pırasalı kereviz yemeğini toplam 1200 gr. sebzeden yaptık. Yemek için 1 çay bardağı (11 yemek kaşığı) zeytinyağı kullandık. Her 100 gr. sebze için 1 yemek kaşığı zeytinyağı kullanmak yerinde olur. Yemekte portakal suyu kullanmak istemezseniz, yerine 1 su bardağı su kullanabilirsiniz. Yemekte sadece su kullanırsanız, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı dolusu limon suyu kullanmanız gerekir. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Pırasa ayıklanacak, yıkanacak ve kuşbaşı doğranacak. Kereviz soyulacak ve orta irilikte kuşbaşı doğranacak. Soğan ve sarımsak yemeklik doğranacak. Havuç soyulacak ve 2-3 mm. kalınlıkta doğranacak. Maydanoz kıyılacak. Soğuk su ve portakal suyu hazır edilecek.

Yemek Sosunun Hazırlanması:
Kase içine 1 yemek kaşığı un, 1 su bardağı portakal suyu, 2 su bardağı soğuk su, 1.5 tatlı kaşığı tuz konulacak ve karıştırılacak.

zeytinyagli pirasali kereviz

Maharetini Göster:
Tencereye doğranmış kereviz, pırasa, havuç, soğan, sarımsak konulacak. Üzerine hazırlanan sos, zeytinyağı ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Isı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 30 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Maydanozu şimdi üzerine serpebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com