Kategoriler
Şerbetli Tatlı Tarifleri

yoğurt tatlısı tarifi

yoğurt tatlısı
Yoğurt Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Un
1 Çay Bardağı İrmik
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

Şerbet Malzemesi:
2.5 Su Bardağı Şeker
2 Su Bardağı Su
1/4 Limon Suyu
Alüminyum Fırın Tepsisi İç Çapı 28 cm.

Ön Söz:
Yoğurt tatlısı tarifim her damağa hitap eder. Aynen ekmek kadayıfı tadındadır, yedikçe yemek istersiniz. Diğer yoğurt tatlılarıyla yakından uzaktan ilgisi yoktur. Bugüne kadar, beğendiğim yoğurt tatlısına denk gelmedim. Yoğurt tatlısı diye yapılan tatlıların alayı çiğ idi. Bu tarifi kendi damak tadıma göre hazırladım, yaptım, yedim, beğendim ve sizlerle paylaşıyorum. Bu tatlıyı borcam, porselen veya benzeri tepsi ile pişirmeyin. Tatlıyı metal veya alüminyum tepsi içinde pişirin.

Yoğurt tatlısı, fırından çıkarıldıktan 15 dakika sonra ılık şerbet verilecek. Tatlı soğuduktan sonra dilimlenecek. Tatlıyı yaparken ister çırpma teli kullanın, isterseniz mikser kullanın fark etmez. Bu tatlı bekledikçe lezzeti artar, bir gün sonra lezzeti tavan yapar.

Ön Hazırlık:
Fırın tepsisi margarin veya sıvı yağ ile yağlanacak. Yoğurt ve yumurta oda sıcaklığında olacak. Bir kap içinde un, irmik, kabartama tozu, vanilya konulacak ve karıştırılacak.

Yoğurt Tatlısı Şerbetinin Hazırlanması:
Tencereye 2.5 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su konulacak ve orta ısıda 5 dakika kaynatılacak. Süre bitiminde 1/4 parça limon suyu sıkılacak, karıştırılacak ve 1 dakika kaynatıldıktan sonra ocak söndürülecek.

yoğurt tatlısına şerbet verilmiş ve dilimlenmiş
yumurtalı yoğurt tatlısı

yoğurt tatlısı servise hazır
irmikli yoğurt tatlısı

Maharetini Göster:
Karıştırma kabına yoğurt, toz şeker konulacak ve şeker eriyinceye kadar çırpılacak. Üzerine yumurta, zeytinyağı ilave edilecek ve çırpılacak. Ardından un karışımı ilave edilecek, çırpılacak ve tepsiye yayılacak. Tepsi, önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının alttan ikinci rafına sürülecek. 20 dakika pişirilecek ve fırından alınacak. Tepsi 15 dakika soğumaya bırakılacak. Süre bitiminde ılık şerbeti verilecek. Şerbeti çektikten sonra dilimlenecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com