Kategoriler
Makarna ve Mantı Tarifleri

yeşil mercimekli erişte pilavı

yeşil mercimekli erişte pilavı
Yeşil Mercimekli Erişte Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
250 gr. Hazır Erişte (yarım paket)
1 Çay Bardağı Yeşil Mercimek (75 gr.)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (25 gr.)
6 Su Bardağı Su (1.2 litre)
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Yeşil mercimekli erişte pilavı, kavrularak veya tarifimde olduğu gibi haşlanarak pişirilir. Yeşil mercimekli erişte pilavı yapımında yarım paket erişte kullandım. Kullandığım erişte, erişte görünümlü makarna değil, fabrikada üretilmiş gerçek erişte. 100 gr. erişte veya makarna için 10 gr. yağ miktarı yeterlidir. Elinizde tereyağını ölçecek teraziniz yoksa, tereyağını eritin ve yemek kaşığı ile ölçün. Erimiş bir yemek kaşığı dolusu tereyağı 10 gram gelir. Diğer yemeklik sıvı yağlarında 1 yemek kaşığı dolusu 10 gramdır. Yemekte yağ konusu damak zevki ile ilgilidir. Siz dilediğiniz kadar yağ kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bilgi Notu:
Erişte pilavını salçalı yapmak isterseniz, 100 gr. erişte için 10 gr. salça kulanabilirsiniz. Tereyağında salçayı kavurur, üzerine haşlanmış yeşil mercimeği, üzerini kapatacak miktarada sıcak suyu koyar ve orta ateşte suyunu çktirdikten sonra erişteye ilave edersiniz.

Mercimeğin Haşlanması:
Tencereye 1 çay bardağı yeşil mercimek, 3 su bardağı soğuk su konulacak ve orta ısıda kaynatılacak. Su kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapatılacak Ocak ısısı en düşük konuma getirilecek ve mercimek yumuşayıncaya kadar, 25-30 dakika haşlanacak. Ardından süzülecek.

erişte 12 dakika tencere açık olarak haşlanmış
erişte haşlama

yeşil mercimekli erişte pilavı servise hazır
mercimekli erişte pilavı

Maharetini Göster:
Tencereye 6 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Kaynayan su içine erşite konulacak ve karıştırılacak. Su kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı orta ısının bir tık üzerine ayarlanacak. Ardından saate bakılacak not edilecek. 12 dakika bitiminde ocak söndürülecek. Tencereye 1 su bardağı soğuk su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından süzülecek ve kabında bekletilecek. Tavaya tereyağı konulacak ve köpürünceye kadar ısıtılacak. Üzerine yeşil mercimek, 1 çay kaşığı tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Peşinden tencereye konulacak ve karıştırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com