Kategoriler
Çorba Tarifleri

sütlü çiriş çorbası

sütlü çiriş çorbası
Sütlü Çiriş Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
150 gr. Çiriş Otu
1 Yemek Kaşığı Pirinç (25 gr.)
3 Su Bardağı Kaynamış Süt (600 ml.)
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Çiriş otu ile yapılan bütün yemekler güzeldir, pirinçli sütlü çorbası da öyle. Çorba yapımında kutu süt veya kaynamış günlük süt kullanılmalıdır. Çiriş otu, çorba ve salata yapımında önceden haşlanır. Çiriş otu kaynayan su içinde veya buhar spetinde haşlanır. Doğranmış çiriş otu kaynayan su içinde 2 dakikada, buhar sprtinde ise 4 dakikada haşlanır. Tarifimi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Sütlü çiriş çorbasını isterseniz, karabiber ile tatlandırabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Çiriş otu temizlenecek, yıkanacak ve süzülecek. Peşinden 1 cm. uzunlukta doğranacak. Ardından kaynayan su içinde 2 dakika haşlanacak, süzgeçe alınacak ve musluk suyu altında soğutulacak. En son suyu sıkılacak ve bir kaba alınacak.

Pirincin Haşlanması:
Kapaklı bir kap içine Yıkanmış 1 yemek kaşığı tepelice doldurulmuş pirinç, 1 su bardağı su konulacak. Su kaynamay başlayınca kapağı kaptılacak ve ocak ısısı en düşük konuma ayarlanacak. Pirinç suyunu tamamen çekinceye kadar (25 dakika) haşlanacak.

sütlü pirinçli çiriş otu çorbası

Maharetini Göster:
Tencereye haşlanmış pirinç, haşlanmış çiriş otu, 3 su bardağı süt konulacak ve karıştırılacak. Ardından orta ateşte 2 dakika süre ile kaynatılacak. Peşinden taneli olacak şekilde el blenderi ile parçalanacak ve çorbanın tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com