Kategoriler
Bulgur Pilavı Tarifleri

yeşil mercimekli bulgur pilavı

mercimekli bulgur pilavi 1
Yeşil mercimekli bulgur pilavı tarifi, nasıl yapılır?
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Saban Pilavlık Bulgur
1 Çay Bardağı Yerli Yeşil Mercimek
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
2 Yemek Kaşığı Tereyağı (40 gr.)
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (40 gr.)
1 Çay Kaşığı Tepeleme Salça
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Silme Kimyon
1 Çay Kaşığı Silme Pul Biber
1 Çay Kaşığı Tepeleme Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Yeşil mercimekli bulgur pilavını Saban marka iri pilavlık bulgurdan yaptık. Bulgur yapımıda sert durum buğdayı kullanıldığı için, pilav yapımında kullanılacak su miktarı ve pişme süresi de değişmiştir. Bulgurun geç pişmesi dışında, tat ve lezzeti gayet güzel. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan soyulacak ve yemeklik doğranacak. Yeşil mercimek, pilavlık bulgur yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

Mercimeğin Haşlanması:
Uygun bir tencere veya sos tavasına 1 çay bardağı yeşil mercimek, 1.5 su bardağı soğuk su konulacak. Normal ısı ayarında tencere kaynamaya başlayınca tencere aralıklı kapatılacak. Peşinden ocak en düşük ısı ayarına getirilecek ve yeşil mercimek 10 dakika haşlanacak. Süre bitiminde süzülecek ve kullanılacağı zamana kadar bekletilecek.

mercimekli bulgur pilavi 2

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça, bulgur ilave edilecek ve ortak ısıda kavrulacak. Ardından haşlanmış yeşil mercimek, 3 su bardağı kaynar su, baharatlar, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 30 dakika bitiminde ocak söndürülecek ve pilav en az 20 dakika dinlendirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com