Kategoriler
Bakliyat Yemekleri

taze ispir fasulyesi nasıl pişirilir

taze ispir fasulyesi 1 1
Tencerede taze ispir fasulyesi nasıl pişirilir?
Malzemeleri:
1 Kg. Taze İspir Fasulyesi
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (40 gr.)
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (20 gr.)
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Adet Domates kabuksuz yemeklik doğra
1 Tatlı Kaşığı Silme Domates Salçası
3.5 Su Bardağı Kaynar Su
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
1 Kilo kabuklu ispir fasulyesinin kabuğunu ayıklandıktan sonra 580 gr. iç fasulye çıktı. Çıkan iç fasulyeyi 10 dakika kısık ateşte haşlandık ve tencerede pişirdik. Yemekte tereyağı ile zeytinyağını birlikte kullandık. Ayrıca yemeği tatlandırmak adına baharat ve bir adet domates kullandık. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Fasulyenin kabuğu soyulacak ve içi çıkarılacak. Soğan, domates soyulacak ve yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Fasulyenin Haşlanması:
Tencereye iç fasulye ve 4 su bardağı soğuk su konulacak. Normal ısı ayarında tencere kaynamaya başlayınca tencere kapatılacak. Peşinden ocak en düşük ısı ayarına getirilecek ve iç fasulye 10 dakika haşlanacak. Süre bitiminde fasulye süzülecek.

taze ispir fasulyesi 2 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası, doğranmış domates ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından ön haşlaması yapılmış iç fasulye, 3.5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 45 dakika bitiminde yemeğiniz hazır. Şimdi yemeğin baharat ve tuzunu ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com