Kategoriler
Çorba Tarifleri Düdüklü Tencere Yemekleri

yeşil mercimek çorbası

yesil mercimek corbasi 1
Düdüklü Tencerede Unsuz Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
30 gr. Tereyağı
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Küçük Boy Kuru Soğan (50 gr)
1 Tatlı Kaşığı Domates salçası (10 gr.)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Su Bardağı Su (1 litre)

Ön Söz:
Klasik düdüklü tencerede un kullanmadan yeşil mercimek çorbası yaptık. Yeşil mercimeği beş su bardağı su ile kaynama noktasına gelinceye kadar tencerede ısıttık ve kapalı olarak 20 dakika dinlendirdik. Çorbayı yaparken yeşil mercimeği haşlama suyu ile birlikte kullandık. Ortaya nefis denebilecek mükemmellikte, orta kıyım taneli mercimek çorbası çıktı. Aklından mercimek çorbası yapmayı düşünenlere tavsiye ederiz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak. 5 su bardağı içme suyu hazır edilecek.

Mercimeğin Islatılması:
Tencereye yıkanmış, süzülmüş yeşil mercimek ve 200 ml. su bardağı ile 5 su bardağı su konulacak ve ocakta kaynama derecesine kadar ısıtılacak. Ardından ocak söndürülecek. Tencere kapağı kapatılacak ve mercimeğin yumuşaması için 20 dakika bekletilecek.

yesil mercimek corbasi 2

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından yeşil mercimek, ıslama suyu ile birlikte ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 15 dakika süre ile yeşil mercimek pişirilecek. Süre bitiminde ocaktan alınacak ve tuz ve baharatlar ilave edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com