Kategoriler
Sebze Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

duru haşlanmış bezelye yemeği nasıl yapılır

duru bezelye 1
Duru Haşlanmış Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır? Duru pratik haşlanmış bezelye yemeği, kısık ateşte kendi suyu ile 15 dakikada yapılır.
Malzemeleri:
2 Poşet Duru Haşlanmış Bezelye (540 gr.)
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan (100 gr.)
1 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası (10 gr.)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
Su Kendi Suyu (350 gr.)
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Söz:
İki poşet duru’nun pratik haşlanmış bezelyesinden 350 gr. haşlama suyu ve 540 gr. bezelye çıktı. Yemeğini yaparken hariçten yemeğe su ilave etmedik. Bezelyenin haşlama suyu yemeğe karar geldi. Bezelye yemeğini tencerede en düşük ocak ısısında (kısık ateş) 15 dakikada pişirdik. Gayet lezzetli oldu, tavsiye ederiz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Bezelye poşetleri açılacak ve suyu süzülecek. Çıkan su yemek yapımında kullanılacak. Soğan, sarımsak yemeklik doğranacak.

duru bezelye 2

bezelye pişmiş servise hazır
duru bezelye 3

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, domates salçası ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Peşinden bezelye, karabiber, kimyon ve bezelyenein haşalma suyu ilave edilecek, karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağı kapatılacak. Isı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 15 dakika bitiminde bezelye yemeğiniz hazır. Şimdi tuzu ilave edebilir, yemeğin tuzunu karar hale getirebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com