Kategoriler
Köfte Tarifleri Patatesli Yemek Tarifleri

yayla garnitürlü köfte

yayla garniturlu kofte 1
Yayla garnitürlü köfte tarifi, nasıl yapılır?
Malzemeleri:
1 Poşet Yayla Haşlanmış Garnitür (560 gr.)
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
2 Adet Orta Boy Domates
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Garnitürün Kendi suyu
2 Su bardağı Kaynar Su

Köfte Malzemesi:
250 gr. Dana Kıyması
1 Adet Rendelenmiş Küçük Boy Soğan
1 Yemek Kaşığı Pirinç (25 gr.)
1 Fiske Karabiber
1 Fiske Pul Biber
1 Fiske Kimyon
1 Çay Kaşığı Silme Tuz

Ön Söz:
Garnitürlü misket köfte yemeğini Yaylanın haşlanmış garnitürü ile yaptık. Bir poşet haşlanmış hazır garnitür içinden 340 gr. doğranmış patates, bezelye, havuç ve 1 su bardağı dolusu su çıktı. Garnitürün suyunu yemeğe su verirken kullandık. Ayrıca 2 su bardağı kaynar suyu yemeğe ilave ettik. Toplamda yemeğe 3 su bardağı su ilave etmiş olduk. Yemeği iki aşamalı pişirdik. İlk aşamada yemeğin sosunu hazırladık ve köfteleri 30 dakika haşladık. Süre bitiminde ikinci aşamaya geçerek garnitürü ilava ettik ve yemeği 10 dakika daha pişirdikten sonra ocağı söndürdük. Yemek toplamda 40 dakikada pişmiş oldu. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek. Pirinç yıkanacak ve 1 su bardağı su ile 7 dakika haşlandıktan sonra süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

Misket Köftenin Hazırlanması:
Yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, 7 dakika haşlanmış ve süzülmüş pirinç, karabiber, pul biber, kimyon, tuz konulacak ve yoğurulacak. Ardından köfteden parçalar koparılacak ve misket iriliğinde köfte yapılacak. Yapılan köfteler yağlı kağıt üzerine veya yağ sürülmüş tepsiye konulacak.

yayla garniturlu kofte 2

Maharetini göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası, rendelenmiş domates ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden 3 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kimyon, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra köfteler ilave edilecek ve tencere kapağı kapatılacak. Tencere tekrar kaynamaya başladıktan sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Peşinden saate bakılacak not edilecek. Tam 30 dakika bitiminde tencereye yayla garnitür ilave edilecek ve yemek 10 dakika daha pişirileck. Toplam 40 dakika bitiminde garnitürlü misket köftesi servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com