Kategoriler
Sebze Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

domatesli kara kabak yemeği

kara kabak yemegi 1
Domatesli kara kabak yemeği tarifi, nasıl yapılır?
Malzemeleri:
800 gr. Kara Kabak
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Adet Domates (150 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1.5 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tutam Dereotu

Ön Söz:
Koyu yeşil görünümlü, sakız kabağı benzeri ve sakız kabağından daha da lezettli olan kara kabağın domatesli, pirinçli yemeğini yaptık. Mutfağımızda kabak yemeklerinde en fazla kara kabak kullanırız. Tarifimizi ilk kez deneyecek olanlara, tavsiye ederiz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kabak yıkanacak, sap kısmı kesilecek ve üzeri sebze soyacağının tırtıklı tarafı ile kazınacak. Ardından, uzunlamasına dört parçaya bölünecek ve kuşbaşı doğranacak. Soğan, sarımsak yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek veya yemeklik doğranacak. Dereotu kıyılacak, pirinç yıkanacak. Kaynar su hazır edilecek.

kara kabak yemegi 2

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, salça domates ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Peşinden kabak, pirinç, 1 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kimyon, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 25 dakika bitiminde yemeğiniz hazır. Şimdi üzerine dereotu ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com