Kategoriler
Tavuk Yemekleri

lokanta usulü baget yemeği

lokanta usulu baget yemegi 1
Lokanta usulü baget yemeği tarifi, nasıl yapılır?
Malzemeleri:
1 Kg. Tavuk Baget
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
3 Diş Sarımsak
3 Adet Orta Boy Patates
3 Adet Küçük Boy Havuç
1 Tatlı Kaşığı Tepelice Buğday Unu
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Soğuk Su
3 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Lokanta usulü tavuk yemeği (but veya baget haşlama) tarifimizde anlatıldığı yöntemle yapılır. Hatta bu yöntemle dana, kuzu eti de pişirilebilir. Yemeğin rengi ve lezzeti gerçekten enfes olur. Yemeğimizde lezita marka tavuk incik kullandık. Diğer marka tavuk incikle bu yemek yapılmaz mı? Yapılır. Markayı yemekte aldığımız iyi sonuç yüzünden belirtiyoruz. Bu yemeği ilk olarak deneyecek olursanız; lezita marka tavuk baget kullanmanızı önerir, afiyet olsun deriz.

Ön Hazırlık:
Soğan, sarımsak yemeklik doğranacak. Havucun bir tanesi rendelenecek. Diğer havuçlar uygun irilikte parça doğranacak. Patates soyulacak ve uygun irilikte doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

lokanta usulu baget yemegi 2

Maharetini göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, rendelenmiş havuç ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden 1 tatlı kaşığı un ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine 1 su bardağı soğuk su, 3 su bardağı kaynar su, 1 tatlı kaşığı tuz eklenecek ve karıştırılacak. Tencereye bagetler dizilicek ve aralarına havuç parçaları konulacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere fokurdadıktan sonra üzerindeki köpükler alınacak ve tencere kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve yemek 20 dakika pişirilecek. Süre bitiminde tencereye patates parçaları eklenecek ve kapak kapatılacak. Tencere kısık ateşte 30 dakika daha kaynatılacak ve toplam 50 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com