Kategoriler
Çorba Tarifleri

yayla çorbası

yayla çorbası
Pirinçli Yayla Çorbası Tarifi, Hazırlanışı, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Türk Kahve Fincanı Pirinç
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Su Bardağı Su

Ön Söz:
Yayla çorbası normal su veya et suyu ile yapılabilir. Normal su ile yapılan yayla çorbası içerisine (su ölçüsünün yarı miktarı kadar) süt ilave edilerekte yapılabilir. Bir kahve fincanı ölçüsündeki pirinç miktarı, iki yemek kaşığı tepeli doldurulmuş pirinç ölçüsüne denk gelir. Bir su bardağı dolusu yoğurt miktarı ise, 5 yemek kaşığı dolusu yoğurt miktarına eşittir. Tereyağı kullanırsanız çorbanızın lezzeti artar.

Ön Hazırlık:
Pirinç yıkanacak ve süzülecek. Kase içine 1 yumurta kırılacak, üzerine 1 yemek kaşığı un ilave edilecek ve çırpılacak. Üzerine 1 su bardağı yoğurt ilave edilecek ve tekrar çırpılacak.

yayla çorbası 1

Maharetini Göster:
Tencereye 5 su bardağı su konulacak ve normal ısıda kaynatılacak. Kaynayan su içine pirinç ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı aralıklı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna alınacak ve saat’a bakılacak not edilecek. Pirinç 15 dakika haşlanacak. Süre bitiminde tencereden bir miktar su alınacak, terbiye’ye ilave edilecek ve karıştırılacak. Terbiye tencereye ilave edilecek ve 5 dakika kaynatılacak. Süre bitiminde çorba’nın tuzu karar hale getirilecek.  Tereyağında kuru nane hafif kavrulacak ve çorbanın üzerine gezdirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com