Kategoriler
Mutfak Aletleri Mutfak Bilgileri

wok tava nasıl kullanılır

wok tava
Wok Tava Nasıl Kullanılır: Resimde görünen tava, uzak doğu yemeklerinin hazırlanmasında, özellikle Çin ve Japon mutfaklarında kulanılan ve adı wok olan bir tavadır. Son yıllarda mutfaklarımızda görünmeye başladı. İnce metal malzeme kulanılarak imal edilen, teflon veya benzeri madde ile yüzeyi kaplamalı, değişik renk ve boyutta, ekonomik fiyatıyle büyük market ve mağzalarda bulmak mümkün.

Wok tava ile sote edilmiş yemekler hazırlanır. Uzak doğu mutfağını bir yana bırakırsak, bizim mutfağımızda bu tava’ya her gün iş çıkaramayız. Ama, mevsimsel sebzelerle beraber kullanılacak yemek malzemelerini jülyen, şerit veya kuşbaşı doğruyarak bu tava içerisinde soteleriz.

Wok tava yüksek ısı ile çalışır. Sote yaparken tavanın kulpunu ileri geri sallamak ve içerisinde ki malzemelere takla attırmak tavayı kullanan kişiye bir hava verir, hoş bir duygu. Tavanın alt yüzeyi düz, ağırlık olarak çok hafif ve kullanımı oldukça kolaydır. Wok tava, mutfaklarımızda kafadan yemek icad etme meraklıları için bir hobi aracı olabilir. Mutfağımda wok tavayı o yüzden bulunduruyorum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com