Kategoriler
Hamur İşleri Tarifleri

soğanlı yumurtalı peynirli pide

peynirli pide
Soğanlı Yumurtalı Peynirli Pide Tarifi, Nasıl Yapılır ?
Hamur Malzemesi:
6 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Ilık Su
1/2 Parça Yaş Maya
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

İç Malzemesi:
600 gr. Mihalıç veya Örgü Peyniri
1 Adet Soğan (200 gr.)
3 Adet Yumurta
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Demet Maydanoz

Ön Hazırlık:
Kase içerisine yarım paket 21 gr. yaş maya veya 1 tatlı kaşığı kuru maya kase içine konulacak. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 su bardağı ılık su ilave edilecekcak ve karıştırılacak. Kase 10 dakika dinlendirilecek.

Hamurun Hazırlanması:
Yoğurma kabı içene 6 su bardağı elenmiş un konulacak ve ortası açılacak. Açılan yere, 1 tatlı kaşığı tuz, kase içindeki maya, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı süt ilave edilecek ve ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur yoğurulacak. Hamur tek beze yapılacak, üzeri kapatılacak iki katına çıkıncaya kadar bekletilecek. Hamur iki katına çıktıktan sonra, tekrar yoğurulacak tek beze yapılacak ve 15 dakika dinlendirilecek.

İç Harçın Hazırlanması:
Bu pide için, sadece yağlı salamura peynir kullanılır. Mihalıç, Urfa ve örgü peynirleri bu pide için uygundur. Kendim peynir olarak mihalıç peyniri kullandım. Salamura peynirin tuzunu almak için, peynir 3-4 mm. incelikte doğranacak. Bir kap içine konulacak ve üzerine bol soğuk su konulacak ve 15 dakika dinlendirilecek. Süre bitiminde peynirin suyu süzülecek ve elle sıkılacak. Soğan, maydanoz blendırdan geçirilecek veya elle doğranacak. Bir kap içine sıkılmış peynir, yumurta, zeytinyağı, soğan, maydanoz konulacak ve bir güzel karıştırılacak.

peynirli pide 1

Maharetini Göster:
Hamur bezesi, mutfak tezgahına alınacak ve rulo yapılacak. Rulo, 8 eşit parçaya bölünecek. Her bir parça beze yapılacak ve unlanarak bekletilecek. Bezeler fırın tepsisinin büyüklüğüne uygun şekilde oval olarak, uzunlamasına açılacak ve yeter miktarda iç harç yayılacak. Resimde görünen şekilde hamur iki uçlarından başlamak üzere aralıklı birleştirilecek. Tabanına mısır unu veya kepek serpilmiş, ya da kağıt yayılmış fırın tepsisine dizilecek. Üzerlerine  su, süt veya yumurta sürülecek. Tepsi önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına konulacak. Saate bakılacak not edilecek. 20 dakika bitiminde pide tepsisi fırından alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com