Kategoriler
Çorba Tarifleri Sakatat Yemekleri

unlu paça çorbası

unlu paça çorbası
Düdüklü Tencerede Unlu Paça Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
5 Adet Koyun Paçası
8 Su Bardağı Su (1600 ml.)
1 Adet Orta Boy Soğan
Yarım Kabuklu Limon
2 Diş sarımsak
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (50 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Terbiye Malzemesi:
1 Yemek Kaşığı Tepelice Dolu Un
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber

Ön Söz:
Un, yumurta sarısı kullanılarak terbiye edilen paça çorbası tarifim; diğer paça çorbası tariflerinden farklı değildir. Tarifimde kullandığım paçaları, sakadatçı dükkanından temizlenmiş olarak; tane hesabı satın aldım. Onlarca kez paça çorbası yaptım. Bu tarifime, diğer paça çorbalarından edindiğim deneyimleri katarak, mükemmel denebilecek kalitede paça çorbasını hazırladım. Paça çorbamı deneyecek olanlara afiyet olsun.

Çorbaya ilave edeceğiniz su miktarı için; 200 ml. kapasiteli su bardağı kullanmayı ihmal etmeyiniz.

Sarımsaklı Sirkeli Sos:
Kase içinde ezilmiş iki diş sarımsak ile 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi karıştırılacak.

Ön Hazırlık :
Paçalar tek tek üzerinde tüy kalıntılarının giderilmesi için, ocak alevine tutulacak. Ardından yıkanacak ve eklem yerleri çepeçevre kesilecek. İsterseniz paçaları bütün kullanabilirsiniz. Ya da paçaların eklem yerlerinde bulunan kasları keserek, paçayı iki parçaya bölebilirsiniz.

Unlu Yumurtalı Terbiye’nin Hazırlanması:
Kase içinde 1 yemek kaşığı tepelice doldurulmuş un, 1 yumurta sarısı ve 1 çay bardağı soğuk su ile çırpılacak. Bu karışım paça haşlandıktan sonra, çorbanın terbiyesi için kullanılacak.

paça haşlanmış
paça haşlama

terbiye ilave edilmiş
terbiyeli paça

Maharetini Göster :
Düdüklü tencereye paça, 8 su bardağı su konulacak. Düdüklü kapağı contasız veya düdüklüye uyan tencere kapağı kapatılacak. Paça yüksek ısıda kaynatılacak ve üzerinde biriken köpük alınacak ve atılacak. Peşinden soyulmuş 1 bütün soğan, 2 diş kabuklu sarımsak, kabuğu ile yarım limon ilave edilecek ve düdüklünün kapağı kapatılacak. Normal (orta ateş) ısı ayarında paça 40 dakika haşlanacak. Ardından düdüklü açılacak ve soğan, sarımsak, limon parçası çıkarılıp atılacak. Hazırlanan terbiye düdüklüye ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından düdüklü açık olarak 5 dakika kaynatılacak ve ocak söndürülecek. Şimdi çorbanın tuzunu karar hale getirebilir ve tereyağı ile kavrulmuş biberi gezdirebilirsiniz. Ardından çorbanızı sarımsaklı sirke ile servis edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.co