Kategoriler
Tavuk Yemekleri

tavuk rosto

tavuk rosto
Sebzeli Tavuk Rosto Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
400 gr. Tavuk Bonfile Göğüs
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Su Bardağı Konserve Garnitür
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Tavuk rosto, tavuk kıymasından veya tavuk göğüs etinden yapılır. Tavuk kıymasından tavuk rosto yapmak için; kıyma, soğan ve çeşitli baharatlarla yoğurulur. İstenirse köfte harcı içerisine küp doğranmış havuç, patates ve haşlanmış bezelye, ya da hazır konserve garnitür konur. Ardından köfte rulo yapılarak streç filme sarılır, buzdolabında katılaşması için soğutulduktan sonra streçi çıkarılır ve fırında kızartılır.

Tarifimde ki tavuk rosto, derisi ve kemikleri temizlenmiş tek parça göğüs etinden yapılmıştır. Tavuk üreticileri buna piliç bonfile göğüs diyorlar. Tavuk rosto yaparken iki tavuk göğsünden bir tanesini kullandım. Hazırlanan tavuk rosto yemeği fırın tepsisinde, ısıya dayanıklı fırın kaplarında veya toprak güveç içerisinde pişirilebilir.

Ön Hazırlık:
Tavuk göğsü rulo yapılacak, streçe sarılacak ve iple sıkıca bağlanacak. Ardından, tavuk göğüs eti kürdan yardımıyla 8 ila 10 yerinden delinecek. Kaynamakta olan su içerisinde 20 dakika süre ile haşlanacak. Süre bitiminde ocaktan alınacak ve soğuk su içerisinde soğutulacak.

streçe sarılmış rulo yapılmış çiğ tavuk göğsütavuk rosto1

20 dakika haşlanmış tavuk göğsütavuk rosto2

tavuk rosto servise hazırtavuk rosto 1

Maharetini Göster:
Haşlanmış tavuk göğsü eti 1-1.5 cm. kalınlıkta yaprak şeklinde doğranacak. Doğranmış tavuk göğsü toprak güveç kabının ortasına konulucak. Güvecin boşluklarına konserve garnitür doldurulacak. Üzerine karabiber, kekik, tuz ve kaynar su ilave edilecek. Ardından hazırlanan tavuk rosto sosu, malzemelerin üzerinde gezdirilecek. Güveç kabı önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek ve 30 dakika pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com