Kategoriler
Hindi Yemekleri Tarifi

hindi kapama

hindi kapama
Hindi Kapama Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemeleri:
1 Kg. Hindi Kapama (parçalanmış hindi budu)
4 Su Bardağı Çeşme Suyu (800 ml.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Pilav Malzemeleri:
1 Su Bardağı Pilavlık Pirinç
2 Su Bardağı Hindi Haşlama Suyu (400 ml.)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (20 gr.)
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (20 gr.)
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Hindi kapama hindinin neresidir? Hindinin bütün budu eklem yerinden ikiye bölünürse; altta kalan incik kısmına veya yabancı deyimi ile hindi bagetine alt but, üstte kalan kısmına da üst but adı veriliyor. İşte hindi kapama, hindinin alt budundan kesilen parçalarıdır. Hindi kapama ile tencere ve fırın yemekleri yapılır. Tarifimde hindi kapamayı düdüklü tencerede haşladım, suyu ile pirinç pilavı pişirdim.

Pilav yapımında tereyağı ile zeytinyağını ortak kullandım. Pilavın ön hazırlığını ocak üzerinde, pişirmesini ise fırında tamamladım. Tarifi denerseniz, memnun kalırsınız. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Pirinç, bir çay kaşığı tuz ilave edilmiş ılık su içinde yarım saat ıslatılacak. Peşinden sekiz defa suyu değiştirlerek yıkanacak ve süzülecek. Hindi eti yıkanacak ve süzülecek. Ardından düdüklü tencerede 4 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ile orta ateşte 30 dakika haşlanacak ve ocaktan alınacak.

parçalanmış hindi budu veya hindi kapamahindi kapama but

düdüklü tencerede hindi budu haşlandıdüdüklüde hindi

haşlanmış hindi buduhindi haşlama

Pilavın Hazırlanması:
Teflon tencereye tereyağı ve zeytinyağı konulacak, ısıtılacak. Üzerine pirinç ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Üzerine 2 su bardağı hindi haşlama suyu ilave edilecek ve tuzu karar hale getirilecek. Ardından tencere bir defa fokurdatılacak ve ocaktan alınacak.

hazırlanan pilav tepsiye yayılmış ve hindi eti üzerine dizilmişfırında hindi kapama 1

hindi kapama fırında pişmiş, servise hazırfırında hindi kapama

Maharetini göster:
Fırın tepsisi içine pilav tenceresi boşaltılacak ve malzemeler yayılacak. Üzerine haşlanmış hindi etleri dizilecek. Tepsisi alüminyum folyo ile kapatılacak ve önceden 200°C’ye ısıtılmış fırının alttan ikinci rafına sürülecek. Tam, 20 dakika bitiminde folyo üzerinden alınacak ve 5 dakika açık pişirildikten sonra fırından çıkarılacak. Tepsi üzeri tekrar alüminyum folyo ile kapatılacak ve en az 15 dakika dinlendirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com