Kategoriler
Sütlü Tatlı Tarifleri

trileçe tatlısı nasıl yapılır

trileçe tatlısı nasıl yapılır
Trileçe Tatlısı Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
4 Adet Yumurta
125 gr. Böreklik Un
150 gr. Toz Şeker
1 Paket Süt Kreması (200 ml.)
1/2 Paket Kabartma Tozu (5 gr.)
1 Paket Vanilya
3 Su Bardağı Süt (600 ml.)
Fırın Tepsisi Yuvarlak 28 cm.

Karamel Malzemesi:
8 Yemek Kaşığı Toz Şeker
2 Yemek Kaşığı Su
40 gr. Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Sirke
1 Çimdik Tuz

Ön Söz:
Trileçe tatlısı yapımı gayet kolay. Verilen malzemeleri bir araya getirip işlem sıralarına dikkat ederseniz, nefis tatlınızı yapmış olursunuz. Trileçe tatlısının üzerine sevdiğiniz sosu sürebilirsiniz. Bana kalırsa bu tatlıya en güzel yakışan sos, kremalı karemel sos veya bu tarifte olduğu gibi yoğun olmayan akışkanlıkta hazırlanmış tereyağlı karamel sostur. Sos malzemelerini verdim, buradan tarifine uygun hazırlayabilir ve sosunuzu tatlının üzerine silikon fırça ile sürebilirsiniz. Trileçenizi yapın, yiyin ve tadını çıkarın. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Fırın tepsisi margarinle yağlanacak. Yumurtalar oda sıcaklığında olacak. Un elenecek, üzerine kabartma tozu ve vanilya ilave edilecek, bir güzel karıştırılacak.

Trileçe Şerbet’inin Hazırlanması:
Tencere içerisine süt ve süt kreması konulacak, ısıtılacak. Krema süt içerisinde eridikten sonra ocak söndürülecek.

Kıvamsız Tereyağlı Karamel Sürülmüştrileçe tatlısı

Servis Edilmişkaramelli trileçe tatlısı

Maharetini Göster:
Çırpma kabı içerisine yumurta ve toz şeker konulacak. Ardından mikserle akışkan olmayan, durağan hale gelinceye kadar çırpılacak. Ardından azar azar un ilave edilecek ve (un bitinceye kadar) mikserle çırpılacak. Hazırlanan hamur yağlanmış fırın tepsisine konulacak ve üzeri düzeltilecek. Tepsi önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek ve 20 dakika pişirilecek. Süre bitiminde fırından çıkarılacak ve tamamen soğuyuncaya kadar bekletilecek. Üzerine ılık süt dökülecek ve tatlı soğuyuncaya kadar bekletilecek. Ardından bıçakla karelere bölünecek, üzerine karamel sos sürülecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com