Kategoriler
Sebze Yemekleri

pratik karnabahar yemeği

pratik karnabahar
Pratik Karnabahar Yemeği, Nasıl Yapılır ve Malzemeleri:
700 gr. Karnabahar
7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Kapya Biberi
1 Adet Havuç
2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1.5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Karnabahar yemeği farklı yöntemlerle pişirilir. Daha önce, karnabaharın birkaç çeşit tarifini sizlerle paylaştım. Bu tarifle yapacağınız karnabahar yemeğinin lezzeti, diğer tariflerimden farklı olmayacaktır. Pratik karnabahar yemeği tarifimin diğer tariflerden farkı, yapımının kolay oluşudur. Bundan böyle, sade yapacağım karnabahar yemeklerimi bu tarifle yapacağım. Denemenizi tavsiye ederim.

Ön Hazırlık:
Karnabahar dalları koçan kısmından uygun irilikte ayrılacak, yıkanacak ve süzülecek. Havuç soyulacak, 3-4 mm. kalınlıkta halka doğranacak. Kapya biberi halka doğranacak. Soğan soyulacak ve yemeklik doğranacak. Sarımsak soyulacak, bütün bırakılacak. 1.5 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

karnabahar çiğden hazırlanmış
karnabahar

karnabahar yemeği pişmiş, servise hazır.
karnabahar yemeği

Maharetini Göster:
Tencere tabanına karnabahar dalları yayılacak. Aralarına havuç ve sarımsak konulacak. Üzerine soğan, karabiber, pul biber, kimyon ve tuz serpiştirilecek. Peşinden 1.5 su bardağı kaynar su, 7 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 30 dakika bitiminde karnabahar yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com