Kategoriler
Şerbetli Tatlı Tarifleri

tereyağlı karamel nasıl yapılır

tereyağlı karamel nasıl yapılır
Evde Tereyağlı Karamel Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
4 Yemek Kaşığı Toz şeker
1 Yemek Kaşığı Su
20 gr. Tereyağı
1 Çay Kaşığı Sirke
1 Çimdik Tuz

Ön Söz:
Karamel pasta, tatlı ve şekerleme yapımında kullanılır. Karamelin kullanılacağı yere göre karamel sade, tereyağlı veya krema kullanılarak yapılabilir. Sade karamel yapımında toz şeker ve inceltici olarak su kullanılır. Sade karamel yapımı basit ve risksizdir. Tereyağlı karamel yapımında ise, belirli oranda malzemelerin kullanılması gerekir. Donmayan, akışkan ve her daim yumuşak kalan karamel yapmak için; erimiş toz şekerin limon suyu veya sirke ile kestirilmesi gerekir. Ayrıca hazırlanan şerbet içerisine sabitleyici olarak eser miktarda tuz ilave edilir.

Yapılan karamelin kıvamı su ilave edilerek ayarlanır. Yaptığınız karamel uzun süre beklerse kıvamı yoğunlaşabilir. Bu durumda karameli ocak üzerine alın, ısıtın ve üzerine su ilave ederk kıvamını ayarlayın. Tarifimde verdiğim malzemeleri kullanarak olması gereken kıvamda, tereyağlı karamelinizi yapabilir ve gönül rahatlığı içerisinde kullanabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Kase içerisine bir yemek kaşığı dolusu sıcak su, bir çay kaşığı dolusu üzüm sirkesi veya limon suyu, bir çimdik tuz konulacak ve karıştırılacak.

Maharetini Göster:
Tava içerisine toz şeker konulacak ve düşük ısıda eritilecek. Şeker eriyip istenilen rengi aldığında ocaktan alınacak, tereyağı ilave edilecek ve karıştırılacak. Tereyağı eridikten sonra kase içerisindeki karışım ilave edilecek ve tava ocak üzerine alınacak. Düşük ısıda tava içerisindeki karışım sürekli karıştırılarak bir dakika pişirilecek ve ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com