Kategoriler
Mutfak Aletleri Mutfak Bilgileri

top kek kalıbı

top kek kalıbı
Metal Kağıt Silikon Top Kek Kalıbı Kullanımı: Top kek diğer adıyla muffin, çay saatlerinde kahvaltılarda sevilerek tüketilen ve mutfaklarımızda onlarca çeşiti yapılan bir kek çeşitidir. Kek ve top kekleri hazırlarken bilinen tarifleri veya kendi meraklarımızla, çeşitli katkı malzemeleri kullanarak çok değişik kekler hazırlarız. Bu mucitliğin yapıldığı alan en fazla top kek üzerinedir. Mutfaklarımızda zevkli bir uğraşı olan top kek hamuru hazırlandıktan sonra, kendine özel kalıpları içerisine kalıp üst seviyesine bir iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur. Bu boşluk top kek pişerken kabaracağı için, fazlaca kabarıp kalıp çevresine taşmasını önlemek için bırakılır.

Piyasada top kek kalıplarını renk ve çeşit olarak çok seçenekli olarak bulmak mümkün. Top kek kalıpları metal, cam, silikon, alüminyum ve tek kullanımlık kullan at kağıt kalıp çeşitleriyle satışa sunulur. Bu kadar bol çeşitli muffin kalıpları, dökme muffin kalıbı olarak tek tek satılanlarının yanında, 6 yada 12 hazneli tek parça olanları da mevcuttur.

Top kek kalıpları kullanılırken kekler kalıba yapışmasın diye, kağıt ve silikon kalıplar hariç tümü yağlanır. Silikon kalıplar alındığında bir kez yağlanır. Sonraki kullanımlarında yağlanmaz.

Top kek kalıplarını kullanım için ne denli titizlikle yağlarsanız yağlayın, yine de hamur kalıntıları olacaktır. Bir de kalıpları yağlama işlemi zaman alacağından en güzeli, kalıpları kullanırken içerisine kağıt kalıp kullanmak daha akılcadır. Tek başına kağıt kalıplar top kek için kullanılabilir. Ama, top kekler pişerken şekil bozukluğuna uğrama riski fazladır. Cam ve silikon kalıplar kullanılarak yapılan top kekler de pişen keklerin kalıptan çıkarılması ve pişirilmesi ile ilgili pek çok sorunu işittim. Kullanıcılar arasında memnun olanlar yanında, olmayanları da mevcuttu.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com