Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etli Yemek Tarifleri

lokanta usulü et haşlama

lokanta usülü et haşlamaLokanta Usulü Et Haşlama Tarifi, Evde Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1.5 Kg. Kemikli Dana Eti
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
5 Adet Orta Boy Soğan
3 Adet Orta Boy Patates
2 Adet İri Havuç
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
6 Su Bardağı Kaynar Su
2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tutam Maydanoz
7 Litre Düdüklü Tencere

Terbiye Malzemesi:
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Tatlı Kaşığı Tepelice Un
1 Çay Bardağı Soğuk Su
1/2 Limon Suyu

Ön Söz:
Evde kısa zamanda hazırlayıp, ağız tadıyle yiyebileceğiniz en güzel et haşlama düdüklü tencerede yapılır. Normal tencerede et haşlanmaz mı? Elbette haşlanır. Tencerede et haşlamada tek sorun, zaman bakımından uzun sürmesidir. Ayrıca, bu tarifin özelliği et haşlama yönteminin lokantada usülüne uygun pişirilen et haşlamalarla aynı olmasıdır. Tarifi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kemikli dana eti, yıkanacak ve süzülecek. Patates ve havuç soyulacak. Patates dörde bölünecek, havuç verev doğranacak. Soğan soyulacak ve bütün bırakılacak. Maydanoz kıyılacak. 6 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

Düdüklüde bu yemek iki aşamalı olarak; 35+5 dakika, toplam 40 dakikada orta ateşte pişirlecek. Terbiye, baharatlar ve tuzu ilave ettikten sonra düdüklü açık olarak yemek 5 dakika daha pişirilecek.

Terbiyenin Hazırlanması:
Kase içine içine bir tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş un, bir adet yumurta sarısı, 1/2 limon suyu konulacak ve karıştırılacak. Üzerine 1 çay bardağı soğuk su ilave edilecek ve çırpılacak.

Kemikli Dana Eti
kemikli dana eti

Et pişmiş servise hazır.
düdüklüde dana haşlama

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye 5 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kemikli dana eti ilave edilecek ve orta ateşin bir tık üzeri ateşte rengi değişene kadar (mühürlenecek) kavrulacak. Ardından, üzerine 6 su bardağı kaynar su konulacak ve kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı orta ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 35 dakika süre ile et haşlanacak. Süre bitiminde (tencere açılacak) düdüklü tencereye soğan, patates, havuç ilave edilecek ve 5 dakika tekrar pişirilecek. Süre bitiminde düdüklü açılacak; terbiye, baharatlar ve tuz ilave edilecek. Düdüklü açık olarak 5 dakika kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com