Kategoriler
Kebap ve Izgara Tarifleri

kuzu şiş

kuzu şiş
Evde Kuzu Şiş Yapımı, Terbiye Edilmesi, Pişirilmesi Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Kuzu But Eti
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Su Bardağı Süt
1 Adet İri Soğan
15 Adet Tane Karabiber
Şiş

Ön Söz:
En lezzetli kuzu şiş kebap, kuzu but veya kuzu sırt etinin kuşbaşı doğranıp terbiye edilmesiyle yapılır. Kuzu şiş kebap terbiye malzemesi kişinin damak zevkine kalmış olsada, standartı tarifimde verdiğim malzemelerdir. Kuzu eti terbiye edilp en az 24 saat buzdolabında bekletilmesi gerekir. Bu süre 48 saata uzatılırsa kuzu şiş kebabı daha lezzetli olur. Terbiye edilen kuzu eti pişirilmek için şişlere saplanırken, aralarına (kuşbaşı doğranmış) kuyruk yağı koymanında faydasını kebabınızı yerken farkedersiniz.

Ön Hazırlık:
Kuzu but eti, kuşbaşı doğranacak. Soğan soyulacak ve rendenin püre yapma gözünde rendelenecek. Rendelenmiş soğan tel süzgece konulacak ve süzülecek. Ardından çıkan soğan suyu kullanılacak ve posa atılacak.

Kuzu Budukuzu budu

kuşbaşı doğranmışkuzu şiş kuşbaşı

Kuzu Şiş Terbiyesi:
Tencere içerisine süt, zeytinyağı, soğan suyu, tane karabiber ilave edilecek ve karıştırılacak. Üzerine kuşbaşı doğranmış kuzu eti ilave edilecek ve süt ile zeytinyağı mayonez kıvamına gelinceye kadar yoğurulacak. Ardından tencerenin kapağı kapatılacak ve buzdolabına konulacak. Tencere buzdolabında en az 24 saat süre ile dinlendirilecek.

terbiye edilmiş ve şişlere dizilmişkuzu şiş terbiyesi

Maharetini Göster:
Terbiye edilmiş kuzu eti şişlere istenilen miktarda sıkı olmayacak şekilde dizilecek ve hafif tuz serpilecek. Ardından harlı olmayan ısıda kömürlü mangal, elektrikli ızgara, ocak üzeri döküm ızgara veya grill tavada çevrilerek istenilen kıvamda pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com