Kategoriler
Tavuk Yemekleri

tencerede tavuk güveci nasıl yapılır

tavuk guveci 1
Tencerede tavuk güveci nasıl yapılır? Derisini soyduğumuz bir bütün tavuğu ikiye böldük, yarısını çeşitli sebzeler kullanarak tavuk güveci yaptık ve beyaz pirinç pilavı, cacık ile servis ettik.
Malzemeler:
1 Bütün Tavuğun Yarısı (800 gr.)
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
100 gr. Küçük Soğan
1 Adet Orta Boy Domates
1 Adet Küçük Boy Kabak
1 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Küçük Boy Havuç
2 Adet Yeşil Biber
2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Kara Biber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Kuru Bilye Kekik
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Su (200 ml.)

Ön Söz:
Marketten aldığımız bir bütün (1650 gr.) tavuğun derisini soyduk ve göğüsünün tam ortasından ikiye böldük. Böldüğümüz tavuğun yarısını başka yemek yapımında kullanmak için ayırdık. Kalan diğer yarısını da uygun irilikte parçalara ayırdık ve verdiğimiz diğer malzemeleri kullanarak çelik karnıyarık tenceresinin içinde tavuk güveci yaptık. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan, sarımsak soyulacak ve bütün bırakılacak. Kabak, patates, havuç soyulacak, orta irilikte doğranacak. Domates ve yeşil biber yemeklik doğranacak. Tavuk uygun irilikte parçalara bölünecek. Kaynar su hazır edilecek.

Güveç sosu’nun hazırlanması:
1 Su bardağı kaynar su ile 1 çay kaşığı dolusu domates salçası inceltilecek.

güveç hazırlanmış

tavuk guveci 2

güveç pişmiş servise hazır

tavuk guveci 3

Maharetini Göster:
Tencereye tavuk parçaları aralıklı dizilecek, aralarına kabak, patates, havuç, soğan, sarımsak, domates, yeşil biber konulacak. Üzerine karabiber, kimyon, pul biber, kekik ve tuz serpilecek. Ardından hazırlanan salçalı 1 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere bir defa fokur fokur kaynatılacak ve kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Peşinden saate bakılacak not edilecek. Tam 50 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com