Kategoriler
Sebze Yemekleri Etli Yemek Tarifleri

kıymalı ıspanak pirinçsiz

kiymali ispanak 1
Kıymalı ıspanak pirinçsiz yemek tarifi, Nasıl Yapılır? Kıymalı ıspanak yemeği tencerede, bir bardak sıcak su ile kısık ateşte 25 dakikada pişer.
Malzemeleri:
1 Kg. Kuzu Ispanak
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
250 gr. Orta Yağlı Dana Kıyması
1 Yemek Kaşığı Silme Domates Salçası
1 Adet İri Boy Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Su Bardağı Kaynar Su (200 ml.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Bir kilo kuzu ıspanağı, orta yağlı (250 gr.) dana döş kıyaması ile pirinçsiz yaptık. Yemekte 1 su bardağı 200 ml. kaynar su kullandık. Yemeği tadlandırmak için tencereye, birer çay kaşığı normal doldurulmuş pul biber, karabiber ve bir tatlı kaşığı dolusu tuz ilave ettik. Yemeği en düşük (kısık ateş) ısıda 25 dakikada pişirdik. Güzel oldu mu? Kıymalı sebze yemeğini sevmeyenler için güzel olmadı. Kıymalı yemeği sevenler için, on numara beş yıldız. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun deriz.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak. Ispanak yıkanacak, süzülecek ve kuşbaşı doğranacak. Bir su bardağı (200 ml.) su bardağı dolusu kaynar su hazır edilecek.

kiymali ispanak 2

Maharetini Göster:
Tencereye 6 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek, diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Ardından kıyma ilave edilecek ve orta ateşte taneleşinceye kadar kavrulacak. Peşinden domates salçası ilave edilecek ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Üzerine doğranmış ıspanak ilave edilecek ve tencereye oturana kadar karıştırılacak. Ardından 1 su bardağı kaynar su, birer çay kaşığı karabiber, pul biber ve bir tatlı kaşığı normal doldurulmuş tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Tencere yüksek ısıda bir kez fokurdatılacak ve kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek, saate bakılacak not edilecek. Tam 25 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com