Kategoriler
Pastane Tarifleri

tencerede tahinli cevizli kek

tencerede tahinli kek
Tencerede Tahinli Cevizli Kek Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Un (110 gr.)
1 Çay Bardağı Şeker (85 gr.)
1 Adet Yumurta
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (30 gr.)
5 Yemek Kaşığı Süt
3 Yemek Kaşığı Tahin
1 Tatlı Kaşığı Susam
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Teflon Tencere (çap: 20 cm.)
Yağlı Kağıt

Ön Söz:
Teflon tencerede tahinli cevizli kek yapımı, bu tarifle çok kolay. Elinizin altında 20 cm. çapında teflon tencereniz varsa, bu keki yapabilirsiniz. Tencere keklerinin fırında yapılan keklerden daha güzel olduğunu düşünüyorum. Tencerede kek yapmanın tek zorluğu, kekin altını ve üstünü ayrı ayrı pişirmektir. Bu yüzden keki çevirmek için kapak veya tabaklara ihtiyaç vardır. Keki çevireceğiniz tabak veya kapakların üzerini mutlaka streç filmle kaplamalısınız. Kek tencerede pişerken sabit yerden ısınacağından, ısınan yüzeyi yanmasın diye yağlı kağıt konması gerekir.

Kesilecek yağlı kağıtın, tencere tabanını tam kapatmasına gerek yoktur. 10-12 cm. çapında dairesel kesilmiş yağlı kağıt yeterlidir. Keki döndürdüğünüz zaman da, yağlı kağıtı tencere tabanına koymanız gerekir.

Ön Hazırlık:
Bir kasede elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya karıştırılacak. Tencere tabanına yağlı kağıt kesilecek ve tencere iç yüzeyi sıvı yağ ile yağlanacak. Kesilen yağlı kağıt tencere tabanına yayılacak.

kekin taban görüntüsü
tahinli kek

kekin üst görünüşü
susamlı kek

Maharetini Göster:
Karıştırma kabına sıvı malzemeler (yumurta, toz şeker, zeytinyağı, süt, ) konulacak ve mikser veya çırpma teli ile çırpılacak. Üzerine kuru malzemeler ilave edilecek ve çırpılacak. Hazırlanan kek hamurunun yarısı, yağlı kağıt yayılmış tencereye dökülecek. Üzerine 3 yemek kaşığı tahin gezdirilecek. Peşinden kalan kek hamuru ilave edilecek, üzerine susam serpilecek ve tencere kapağı kapatılacak. Ardından ocağın büyük gözü üzerine konulacak ve ocak en düşük ısı ayarına ayarlanacak. Tam 45 dakika bitiminde kek kürdan testi ile kontrol edilecek ve kekin diğer yüzü döndürülecek. Döndürülün yüzü 45 dakika pişirilecek. Süre bitiminde kek çıkarılacak ve ızgara üzerinde soğutulacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com