Kategoriler
Köfte Tarifleri

tencerede çoban köftesi

tencerede çoban köftesi
Tencerede Çoban Köftesi Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
500 gr. Köftelik Kıyma
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
2 Adet Domates
3 Diş Sarımsak
2 Dilim Bayat Ekmek
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1.5 Su Bardağı Kaynar Su
Bir Tutam Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Çoban salatası, çoban kavurması, çoban pilavı, çoban çöreği, çoban böreği, çoban güveçi ve ardından çoban köftesi. Tencerede pişirilen sulu yemek çeşitlerinden nefis mi nefis, çoban köftesi. İster tencerede, isterseniz fırında ya da mangalda pişirin, çoban köftesi lezzetinden bir şey kaybetmez. Bazı tariflerde köfte harçı içine kırılan bir bütün yumurta tavsiyesine uyarsanız, çoban köftenizi yerken ağızınız içerisinde plastik elastikiyetini hissedersiniz.

Eğer bu sizi rahatsız etmeyecekse ne ala, rahatsız olurum diyenlerdenseniz, yumurtadan vazgeçin ve dişleriniz arasında ezilirken dağılan çoban köftesi tarifime kulak verin.

Ön Hazırlık:
Domates soyulacak küp doğranacak. Soğan çok ince yemeklik doğranacak. 1 cm. kalınlıkta 2 dilim bayat ekmek bir kap içinde ıslatılacak ve sıkılacak. Maydanoz ince doğranacak. Sarımsak havanda dövülecek. Kaynar su hazır edilecek.

çoban köftesi

Çoban Köftesinin Yoğurulması:
Yoğurma kabına kıyma, bayat ekmek, soğan, sarımsak, maydanoz, karabiber, pul biber, kimyon, tuz ilave edilecek ve yoğurulacak. Köfte harcından parça koparılacak ve köfte yapılacak.

çoban köftesi hazırlanmışçoban köfte

tencerede çoban köftesi pişmiş servise hazırçoban köfte yemeği

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve üzerine köfte dizilecek. Ardından domates, 1.5 su bardağı kaynar su ilave edilecek. Yemeğin tuz’u karar hale getirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 35 dakika bitiminde çoban köftesi yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com