Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Mutfak Bilgileri

tencerede nohut nasıl haşlanır

nohut nasıl haşlanır
Tencerede Nohut Nasıl Haşlanır Tarifi
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Kuru Nohut
Su

Ön Söz:
Nohut’un etli veya etsiz yemeği yapıldığı gibi, çoğu yemeklerde katkı malzeme olarak kullanılır. Bunun yanı sıra, onlarca çeşit yemeğin hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır. Bunlardan bazıları şunlar: Nohutlu ekmek, börek, kapama, çorba, işkembe, kebap, güveç, bamya, bulgur ve pirinç pilavı, tavuk, türlü, tepsi köftesi, ezmesi, kıvrım, salata, mantı, yahni, humus, falafel bunlardan bazılarıdır. Nohut hangi amaçla kulanılacaksa kullanılsın, mutlaka haşlanması gerekir. Düdüklü tencerede nohut haşlamak için buraya tıklayın.

Ön Hazırlık:
Tencereye 2 su bardağı nohut konulacak ve üzerini kapatacak miktarda soğuk su doldurulacak. Tencere bir gece boyunca (en az 8 saat)  bekletilecek. Bu işleme nohut’un ıslatılması denir.

nohut ıslatılmışıslatılmış nohut

nohut haşlanmışhaşlanmış nohut

nohut süzülmüş, kullanıma hazırsüzülmüş nohut

Maharetini Göster:
Gece boyu su içinde bekletilen nohut süzülecek ve yıkanacak. Tencereye nohut ve üzerini kapatacak miktarda soğuk su konulacak. Tencere ocak üzerine alınacak, yüksek ısıda kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve 50 dakika haşlanacak. Süre bitiminde süzülecek ve soğuk sudan geçirilecek. Bu şekilde yarı pişmiş nohut istenildiği yerde kullanılabilir. Veya, nohut buzdolabı torbasına konularak dondurucuda saklanabilir. Nohut haşlamanın bir başka yolu ise, nohutları gece bekletmeden doğrudan düdüklü tencerede 35 dakika haşlamaktır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com