Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

ıspanaklı yeşil mercimek yemeği

ıspanaklı yeşil mercimek yemeği
Ispanaklı Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
150 gr. Ispanak
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı kaynar Su (600 ml.)

Ön Söz:
Ispanaklı yeşil mercimek yemeği tarifim üç kişiliktir. Yeşil mercimeği akşamdan 15 saat süre ile ısladım. Yemek yaparken süzdüm ve doğrudan yemek yapımında kullandım. Ispanaklı yeşil mercimek yemeğini iki aşamalı yaptım. Önce, normal mercimek yemeği yapar gibi; mercimeğin bütün işlemleri uyguladım ve tencerede 30 dakika pişirdim. 30 dakikanın bitiminde tencereye doğradığım ıspanağı ilave ettim ve 15 dakikada ıspanağın pişmesini sağladım. Ispanaklı yeşil mercimek yemeğimi toplam 45 dakikada pişirmiş oldum. Tarifimi denerseniz memnun kalacağınızı düşünüyorum. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Yeşil mercimek akşamdan bol su içine konulacak ve en az 12 saat ıslatılacak. Soğan yemeklik, ıspanak kuşbaşı doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

ıspanaklı mercimek yemeği

Maharetini Göster:
Tencere’ye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından ıslatılmış yeşil mercimek, 3 su bardağı kaynar su, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Peşinden ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve tencere 30 dakika kaynatılacak. Süre bitiminde ıspanak ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika düşük ısıda kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com