Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Düdüklü Tencere Yemekleri Evde Nasıl Yapılır Mutfak Bilgileri

düdüklüde nohut haşlama

düdüklüde nohut haşlama
Düdüklüde Nohut Haşlama Tarifi, Nasıl Yapılır
Nohut Islama Malzemesi:
2 Su Bardağı Kuru Nohut
5 Su Bardağı Soğuk Su (1 litre)
1 Tatlı Kaşığı Tepelice Tuz

Düdüklüde Nohut Haşlama Malzemesi:
Islanmış Nohut
6 Su Bardağı Soğuk Su (1.2 litre)

Ön Söz:
Düdüklüde nohut haşlama birkaç yöntemle yapılır. Tarifim, akşamdan ıslatılan kuru nohutun düdüklü tencede haşlanmasıyle ilgilidir. Bilirsiniz, nohutla yapılan yemek çeşiti fazladır. Nohut çorbadan salataya, mezesinden köftesine kadar sayısız yemeğin yapımında kullanılır. Nohutu tencerede haşlayabilirsiniz, düdüklü tencerede haşlarsanız zaman kayıbınız olmaz. 1 su bardağı kuru nohutu haşlarsanız; nohutun iriliğine ve yeni mahsul oluşuna göre 2.5 ila 3.5 su bardağı nohut çıkar. Yani, nohut ıslanıp haşlanırsa şişer. Islanmış nohut, düdüklü tencerede en düşük ısıda 15 dakikada haşlanır. Süreyi 1-2 dakika uzatmaya kalkarsanız, nohut taneleri çatlamaya başlar. Tencerede nohut haşlamak için buraya tıklayın.

Düdüklü tencerede ihtiyaç fazlası nohut haşlarsanız, buzdolabı torbasına koyun ve derin dondurucuda saklayın. Nohutu ıslarken tuz ilave ederseniz, nohutla yapılan yemekler daha lezzetli olur, siz bilirsiniz.

Nohutun Islatılması:
Tencereye 2 su bardağı kuru nohut, 5 su bardağı soğuk su, 1 tatlı kaşığı tepelice dolu tuz konulacak ve karıştırılacak. Tencere kapağı kapatılacak ve nohut 10-12 saat (ıslatılacak) dinlendirilecek.

düdüklüde nohut

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye ıslatılmış nohut, 6 su bardağı soğuk su konulacak ve kapağı kapatılacak. Düdüklü ocağın büyük gözü üzerine konulacak ve ocak orta ısıya ayarlanacak. Düdüklü buhar çıkarmaya başladığında ( düdüklünün çeşitine göre) ağırlığı takılacak veya ventili indirilecek. Ardından düdüklünün ilk düdük sesinden veya fışlamasından sonra, ocak düğmesi tamamen sola döndürülecek ve ocak en düşük ısıya ayarlanacak. Saate bakılacak not edilecek. Tam 15 dakika bitiminde düdüklü tencere ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com