Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri

tencerede karnıyarık

tencerede karnıyarık 1
Tencerede Karnıyarık Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
6 Adet Patlıcan
200 gr. Dana Kıyması
1 Adet Kuru Soğan
3 Diş Sarımsak
3 Adet Domates
3 Adet Sivri Biber
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Su
Bir Tutam Maydanoz
Kızartma Yağı

Ön Hazırlık:
Patlıcan alacalı soyulacak ve orta yerinden boylu boyunca yarılacak. Ardından bir yemek kaşığı tuzlu su içinde (yarım saat) dinlendirilecek. Peşinden çıkarılacak, sıkılacak ve kızartma yağı içinde kızartılacak. Soğan, sarımsak, sivri biber ve domates yemeklik doğranacak. Maydanoz kıyılacak.

İç Harç Hazırlanıyorkarnıyarık harcı

İç Harç’ın Hazırlanması:
Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, sivri biber, kıyma, domates ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Peşinden karabiber ve tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Ardından, ocak en düşük ısı konumuna getirilecek ve domateslerin suyu buhar olup uçuncaya kadar pişirilecek. En son, harç içine kıyılmış maydanoz ilave edilecek ve karıştırılacak.

tencerede karnıyarık hazırlanmışkarnıyarık

tencerede karnıyarık pişmiş servise hazırtencerede karnıyarık

Maharetini Göster:
Karnıyarık tenceresine patlıcanlar resimde görüldüğü gibi dizilecek ve orta yerleri açılacak. Açılan yerlere tuz serpilecek ve alabildiği ölçüde iç harç konulacak. Harcın üzeri domates ve biberle süslenecek. Ardından 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 su bardağı kaynar su, az tuz ile karıştırılacak ve tencereye ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek, tencere kaynamaya başladığında kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konuma getirilecek. Tam 25 dakika bitiminde patlıcan karnıyarık servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com