Kategoriler
Makarna ve Mantı Tarifleri

kıymalı makarna

kıymalı makarna
Kıymalı Makarna Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Paket Bukle Makarna
200 gr. Kıyma
1 Adet Soğan
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Su (sos için)
3 Litre Su

Ön Söz:
Makarnaların çeşitlerine göre haşlama süresi farklılık gösterir. Piyasada bulunan yerli, yabancı makarna markaları ve bu üretici firmaların imalat tekniklerinin farklılığı nedeniyle makarnaların haşlama sürelerinde ortaklık bulunmaz. Ayrıca makarna paketleri üzerinde yazan haşlama süreleri de, makarnaların verilen sürede tam olarak haşlandığını kanıtlamaz. Çünkü, her ailenin kendine özgü bir damak zevki var. Bu nedenlerden dolayı makarna haşlama sürelerinin tayini makarnayı yapan kişiye düşüyor. Tarifimde kullandığım Barilla marka bukle makarnanın ambalajı üzerinde haşlama süresi 9 dakika olarak veriliyor. Biz ise, bu makarnayı 14 dakikada haşlıyorum.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak.

kıymalı makarna sosu

Makarna Sosu:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kıyma ilave edilecek ve taneleşinceye kadar orta ısıda kavrulacak. Ardından sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine 1 su bardağı kaynar su, 1 çay kaşığı tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 10 dakika bitiminde kıymalı sos servise hazır.

kıymalı makarna 1

Maharetini Göster:
Tencereye 3 litre su konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Kaynayan su içine 1 yemek kaşığı (silme) tuz konulacak ve karıştırılacak. Ardından makarna ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı orta ısı konumuna getirilecek. Tencere kapağı açık olarak, makarna yumuşayıncaya kadar haşlanacak. Yaklaşık 14 dakika bitiminde tencere ocaktan alınacak ve süzülecek. Üzerine hazırlanan kıymalı makarna sosu ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından tencere kapatılacak ve 20 dakika dinlendirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com