Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Makarna ve Mantı Tarifleri

şehriyeli kuzu güveci

şehriyeli kuzu güveci
Arpa Şehriyeli Kuzu Güveci Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Kuzu İncik (5 parça)
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Adet Domates
1.5 Su Bardağı Arpa Şehriye
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1 Adet Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Hazırlık:
Kuzu incik parçaları yıkanacak ve süzülecek. Domates soyulacak ve kuşbaşı doğranacak.

Kuzu İnciklerinin Haşlanması:
Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine incik parçaları konulacak ve orata ısıda her iki yüzeyi (mühürlenecek) kızartılacak. Ardından 6 su bardağı kaynar su, 1 çay kaşığı tuz ve 1 adet defne yaprağı ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek, tencere kaynamaya başladıktan sonra üzerinde biriken beyaz köpükler alınacak. Tencere kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 70 dakika bitiminde kuzu eti kullanıma hazır.

Maharetini göster:
Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine arpa şehriye ilave edilecek ve normal (orta) ısıda  pembe  renk alıncaya kadar kavrulacak. Ardından domates ilave edilecek, diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Üzerine 3 su bardağı kaynar et suyu, karabiber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Peşinden haşlanmış incik tencereye ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 15 dakika bitiminde, şehriyeli kuzu güveci hazır. Servis öncesi tencere kapağı açılmadan 15 dakika dinlendirilecek. Sonrası malum.

Not:
Et haşlandıktan sonra 3 su bardağı su tencere içerisinde kalır. Eğer, şehriyeyi 2 su bardağı ölçüsünde yaparsanız. 4 su bardağı su kullanmanız gerekecek. O zaman et haşlama suyunu 1 su bardağı arttırınız. Defne yaprağı kullanımı tercihinize bağlı.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com