Kategoriler
Pastane Tarifleri

tencere keki

tencere keki
Kuru Üzümlü Tencere Keki Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Adet Yumurta (oda sıcaklığında)
1 Su Bardağı Süt (200 ml.)
1 Çay Bardağı Ayçiçeği Yağı (100 ml.)
1 Su Bardağı Şeker (170 gr.)
2 Su Bardağı Un (220 gr.)
1 Su Bardağı Kuru Üzüm
1 Paket Kabartma Tozu (10 gr.)
1 Paket Vanilya (5 gr.)
Teflon Tencere (20 cm.)

Ön Söz:
Ocak üzerinde tencere keki yapımı çok kolay. Kek yapımında başı dertte olanlar için, tencerede kek pişirmek vazgeçilmeyecek bir yöntem. Verdiğim malzemelerle vanilyalı kekinizi gözü kapalı yapabilirsiniz. Kek konusunda deneyimli iseniz; kek hamurunuza dilediğiniz katkı malzemelerini ilave ederek, harika kekler yapabilirsiniz. Tarifimde ayçiçeği yağı ve toz şeker ölçüsünü dilediğiniz miktarda kullanabilirsiniz. Sözün özü, tencerede kek yapmadıysanız eğer; mutlaka tarifi bir kez olsun denemelisiniz derim.

Teflon tencereyi margarinle yağladıktan sonra, tencerenin tabanına fırın kağıdı keser koyarsanız yerinde olur. Kağıt koymazsanız, kekin tabanı hafif yanar. Kek tencerede buhar ile piştiğinden kürdan testi ile kekinizi test eder ve ocaktan alırsınız.

Ön Hazırlık:
Teflon tencere margarinle yağlanacak ve tabanına yağlı kağıt yayılacak. Bir kase içine un, kabartma tozu, vanilya elenerek konulacak ve karıştırılacak. Kuru üzüm bıçakla kıyılacak ve çok az un ile karıştırılacak.

kekin üst yüzeyi
tencere keki üst

kekin alt yüzeyi
tencere keki alt

Maharetini göster:
Karıştırma kabına 2 yumurta kırılacak, toz şeker konulacak ve mikser veya çırpma teliyle çırpılacak. Üzerine sıra ile süt, ayçiçeği yağı ilave edilecek ve çırpılacak. Ardından, kase içinde bulunan un ilave edilecek ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpılacak. Peşinden una bulanmış kuru üzüm ilave edilecek ve karıştırılacak. Hazırlanan kek hamuru, teflon tencereye boşaltılacak. Tencere ağızına peçete konulacak ve kapak kapatılacak. Tencere ocağın büyük gözü üzerine konulacak ve en düşük ısı ayarında 75 dakika pişirilecek. Süre bitiminde kek döndürülecek ve kekin döndürülen yüzü 45 dakika pişirilecek ve ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com