Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

tencerede etli taze bamya

etli taze bamya yemeği
Tencerede Etli Taze Bamya Yemeği Tarifi
Malzemeleri:
500 gr. Taze Bamya
200 gr. Dana Kuşbaşı Et
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
3 Su Bardağı Kaynar Su
1/2 Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Taze etli bamya yemeğini kuzu eti veya dana etinin ızgaralık bölümlerinden yaparsanız, eti kavurarak (doğrudan) yemeğinizi yapmaya başlarsınız. Tarifimde olduğu gibi, yemeklik dana kuşbaşı etini bamya yemeğinizde doğrudan kullanamazsınız. Çünkü et, bamya pişme süresi içerisinde pişmez ve sert kalır. Bu nedenle etin önceden pişirilmesi gerekir. Tarifimi dikkate alırsanız, yapacağınız taze bamya yemeğinizin içerisindeki etler lokum gibi yumuşacık pişecek, siz bilirsiniz.

Ön Hazırlık :
Soğan yemeklik doğranacak. Domates soyulacak kuşbaşı doğranacak. Bamya burdan tarifine uygun olarak temizlenecek. 3 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

Etin Önceden Pişirilmesi:
Tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Ardından et ilave edilecek ve kendi suyunu salıp buhar olup uçuncaya kadar kavrulacak. Üzerine 2 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve kaynatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve tencerenin kapağı kapatılacak. Tencere içinde su kalmayıncaya kadar et pişirilecek ve ardından yemekte kullanılacak.

Maharetini Göster :
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça, domates ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından pişmiş et, bamya, 3 su bardağı kaynar su, tuz, limon suyu ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı, en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 45 dakika bitiminde etli bamya yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com